Окупанти завдали понад 10 ракетних ударів по Миколаєву, влучили в готель у центрі міста (фото)

На світанку російські окупанти завдали більше 10 ракетних ударів по Миколаєву. Били модифікованими снарядами зенітно-ракетного комплексу С-300. Про це розповіла начальник об'єднаного координаційного прес-центру Сил оборони півдня України голова Наталія Гуменюк в ефірі телемарафону, передають Патріоти України.

"На світанку обстріляли Миколаїв, більше 10 ракетних ударів модифікованими снарядами зенітно-ракетної системи С-300, у яких велика розривна дія. Знову потрапили в готель "Миколаїв" в центрі міста, два навчальні заклади, тролейбусне депо – цивільні об'єкти, в яких можуть знаходитися люди, що могло привести до жертв", - говориться в повідомленні.

Крім того, вона відмітила, що під удар потрапила й Миколаївська область. "Вночі обстріляли Баштанку. Там є поранені, постраждалі. Снаряди влучили по цивільних об'єктах - лікарня, школа та навчальні заклади. Ніякої прив'язки до військової інфраструктури, б'ють по мирних об'єктах", - зазначила Гуменюк Також вона підкреслила, що окупанти намагаються бити по тилових районах, щоб створити видимість переваги в силі та налякати тих, хто живе в тилу.

У свою чергу, голова ОВА Віталій Кім зазначив, що по Миколаєву випустили дев'ять ракет із зенітно-ракетної системи С-300. Він підтвердив пошкодження двох навчальних закладів, об'єкту транспортної інфраструктури та готелю.

За його словами, одна людина поранена. Попередньо, без жертв. Детальна інформація уточнюється. Крім того, у КП "Миколаївелектротранс" повідомили, що через атаку росіян пошкоджено 18тролейбусів. "Сьогодні на маршрутах міста працюють 20 тролейбусів, але з корективами основних маршрутів. Зміни маршрутів показані на інформаційних табличках рухомого складу", - зазначено у повідомленні.

"Українці не усвідомлюють загрозу": Нардеп-"слуга" виступив за воєнну цензуру у соцмережах

субота, 20 квітень 2024, 14:30

В Україні потрібно запроваджувати воєнну цензуру. Йдеться про обмеження додатку Телеграм та платформи Тік-Ток. Таку думку висловив народний депутат від "Слуги народу" і голова парламентського комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики Мик...

"Не може бути такою ж, як в Ізраїлі": Макрон зробив заяву про ППО в Україні

субота, 20 квітень 2024, 14:06

Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що в Україні неможливо побудувати систему протиповітряної оборони, яка буде подібною тій, що функціонує в Ізраїлі, і відповідатиме вимогам країни. Про це він сказав на пресконференції за підсумками саміту ЄС у...