Окупанти здійснили ротацію своїх підрозділів біля Мар'їнки - їх до боїв готували всього два тижні

Російське командування перекинуло до Мар’їнки Донецької області так звані штурмові підрозділи замість двох десантних частин, які вивели на ротацію. Про це в ефірі телемарафону повідомив керівник об'єднаного пресцентру сил оборони Таврійського напрямку Олексій Дмитрашківський, передають Патріоти України.

"Натомість зайшли штурмові підрозділи Z так звані. На сьогодні почали за принципом "Вагнера" набирати до штурмових підрозділів людей з кримінальним минулим. Існує окремий статут для цих підрозділів, який визначає, що поранених з поля бою не евакуюють. Чому? Для того, щоб не відволікати від штурмових дій особовий склад", - розповів речник.

За словами Дмитрашківського, згідно з ворожими документами, на підготовку штурмових рот російське командування виділяє максимум два тижні.

"До нас потрапили деякі документи, а саме "Положення про штурмові роти Z" 8-ї загальної військової армії РФ. Там зазначено, що на підготовку даних підрозділів виділяється 10-15 днів. Це мало, щоб підготувати якісно для формування колективу, який буде працювати злагоджено. Але в Росії навіть не ведуть облік людей, які загинули у цих підрозділах", - додав він.

Спецслужби Польщі виявили пристрої, які, ймовірно, призначені для прослуховування засідання уряду

вівторок, 7 травень 2024, 11:59

У Катовіце, де 7 травня мало відбутися засідання Ради міністрів Польщі, спецслужби знайшли і демонтували пристрої для підслуховування. Про це інформує Reuters, передають Патріоти України. Як зазначається, у вівторок, 7 травня, Рада міністрів Польщі зби...

"Неслась інформаційна хвиля": У ГУР сказали, чи існує загроза Україні з боку Придністров'я

вівторок, 7 травень 2024, 11:28

Для України наразі немає загрози з території невизнаного Придністров’я. Принаймні серйозної, якщо подивитись об'єктивно. Таку думку висловив представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Юсов в ефірі телемарафону. Водноч...