Окупанти зґвалтували щонайменше п'ятьох дітей, найменшій жертві лише 4 роки, - генпрокурор

Правоохоронці встановили п'ятьох дітей, віком від 4 до 16 років, які стали жертвами сексуального насильства з боку російських окупантів. Про це заявив генеральний прокурор Андрій Костін в інтерв'ю LB.ua, опублікованому у понеділок, 19 вересня.

"Встановлено п'ятьох дітей від 4 до 16 років, які стали жертвами цієї категорії військових злочинів", - зазначив він.

Правоохоронці працюють з дітьми з використанням системи "зелена кімната" - за безпосередньої участі психолога: вона поза візуальним спостереженням дитини, але допомагає, зазначив він.

Генпрокурор додав, що понад 7 тисяч дітей депортовано на непідконтрольну Україні територію, на територію Росії та Білорусі. Ця цифра ґрунтується на заявах родичів, керівників дитячих закладів.
Завданням правоохоронців є ідентифікація цих дітей – наразі було ідентифіковано 5327 дітей, наголосив Костін.
"Цю інформацію ми надсилаємо до Міжнародного комітету Червоного Хреста, тому що можливості у міжнародних інституцій допомогти повернути наших дітей додому об'єктивно є. І вони вищі, ніж процесуальні, які мають наші органи досудового розслідування та Офіс генерального прокурора, тому що ми ефективно фізично дістати можемо лише на території України", - сказав генпрокурор.

"Процес має йти": Кремль погрожує вбивати українців, навіть якщо настане перемир'я

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:53

Міністр закордонних справ країни-агресорки Сергій Лавров заявив, що Росія не збирається переривати бойові дії в Україні в разі початку переговорів щодо війни, яку розв'язала. Про це Лавров заявив в інтерв'ю росЗМІ, коментуючи домовленості, які нібито о...

Оце так: "Велика сімка" відклала питання передачі Україні російських активів до червня

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:42

Міністри закордонних справ країн "Великої сімки" схвалили декларацію за підсумками зустрічі на Капрі в Італії. Питання передачі Україні російських активів на прохання лідерів країн G7 відклали до червня, передають Патріоти України. Глави МЗС Канади, Ф...