Окупанти зізнались, що не рятували мешканців затопленої Херсонщини, - ГУР Міноборони

Головне управління розвідки Міноборони опублікувало нове перехоплення телефонної розмови російського окупанта з позицій на півдні України. Загарбник зізнався, що вони не тільки не рятували місцевих жителів після прориву дамби Каховської ГЕС, а й забирали у них плавзасоби, щоб врятуватися самим. У ГУР назвали це черговим підтвердженням зумисного підриву росіянами греблі на Каховській ГЕС. У перехопленні російський військовий розповідав, що брав участь в евакуації військових та зброї, передають Патріоти України.

Його дружина спитала, чи рятували загарбники місцевих, на що він відповів: "Ні, тільки себе". За словами інтервента, стрімкий підйом води став для окупантів несподіванкою, адже їх завчасно попередили, що великої повені не буде. Загарбник та його дружина жалкують лише про те, що не вдалось врятувати речі.

"Взагалі сказали, що вода не підніметься сильно. Тому ми речі не збирали. Потім уже як сильно притиснуло, швидко все рятуйте, все", - згадує військовий.

Ситуація лишається складною: Українці відповіли, що робитимуть у разі загострення або затягування війни

четвер, 25 квітень 2024, 16:56

Українці відповіли на питання про свої плани на випадок загострення або затягування війни. Переважає готовність тим чи іншим чином долучатися до боротьби з російськими загарбниками, передають Патріоти України з посиланням на дані опитування фонду "Демо...

Марення тривають: Лукашенко заявив, що сусідні країни "озброєні до зубів" і пригрозив "ядеркою"

четвер, 25 квітень 2024, 16:53

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що ризик військових інцидентів на білорусько-українському кордоні досить високий. Про це він висловився під час засідання Всебілоруських народних зборів 25 квітня, передають Патріоти Украї...