Окупанти знають, що на них чекає: Росія перекидає додаткові сили на південний фланг, готуючись до контрнаступу ЗСУ

Росія перекидає додаткові війська на південний напрямок. Окупанти хочуть зміцнити свої позиції у Херсонській та Запорізькій областях, щоб підготуватися до контрнаступу української армії, передають Патріоти України.

Колони з ворожою технікою прямують із окупованого Криму до Херсонської області. Також РФ перекидає озброєння на український півострів через Керченський міст. Про це пише CNN, посилаючись на кадри із соцмереж, геолокацію яких вдалося встановити.

Представники Генштабу ЗСУ та оперативного командування "Південь" не стали коментувати журналістам цю інформацію, проте в Офісі президента України відповіли, що "пересування військової техніки, боєприпасів та особового складу російської армії продовжується по всій території окупованого Кримського півострова".

"Щодня у бік Джанкоя висувається близько 50 вагонів з ешелонами російської військової техніки, також відзначаються черги військової техніки на адміністративному кордоні з окупованим Кримом, у районі населених пунктів Армянськ та Красноперекопськ", – повідомили у ОП.

За оцінками аналітиків, переміщення окупантами важкої техніки може бути пов'язане з тим, що вони очікують переходу ЗСУ у контрнаступ на Херсонщині та Запоріжжі. Інститут вивчення війни також підтвердив, що "російські війська продовжували зміцнювати свої позиції у Запорізькій та Херсонській областях у межах підготовки до контрнаступу українців".

Проте міністерство оборони Росії всіляко заперечує інформацію про те, що Кремль спрямовує на південь України додаткові сили. Країна-агресор запевняє, що чисельності їхніх військ, які вже вторглися до нашої країни, нібито "достатньо для виконання всіх завдань".

"Мене вражає, як багато дорослих українців починають вживати дитячу лексику, реагуючи на небажання Польщі бути втягнутою у війну", - Фурса

четвер, 28 березень 2024, 16:50

"Мене вражає, як багато дорослих українців починають вживати дитячу лексику, реагуючи на небажання Польщі бути втягнутою у війну", - пише у своєму блозі Сергій Фурса, передають Патріоти України, і продовжує:. "Абсолютно природне небажання. Яке розум...

"Вони володіють українською мовою або суржиком": У Раді резервістів ЗСУ назвали ймовірні завдання російських ДРГ у разі появи на Київщині

четвер, 28 березень 2024, 16:39

Проникнення розвідувально-диверсійних груп ворога в столицю може вплинути на рівень застосування Росією масованих атак, це надзвичайно серйозно. Про це повідомив військовослужбовець ЗСУ, голова Ради резервістів Сухопутних військ ЗСУ Іван Тимочко в етер...