Окупанти зробили це з певною метою: У школах Маріуполя дозволили викладати українську мову як іноземну

Маріуполь - у школах провокативно дозволили викладати українську мову - 24 канал - Освіта

Російські загарбники в окупованому Маріуполі дозволили окремим школам викладати українську мову. Однак лише як іноземну та раз на тиждень. Радник мера Маріуполя Петро Андрющенко натомість заявив, що це – чергова інформаційна провокація щодо української ідентичності міста. І пояснив чому, передають Патріоти України.

За словами Андрющенка, аби дитина вчила українську, її батьки повинні особисто подати заяву на ім'я директора школи. Педагоги натомість мають викладати цей предмет безкоштовно. За уроки української мови зарплату вони не отримуватимуть.

Андрющенко при цьому зауважив, що репресивна машина такі "умови" створює, аби ще раз продемонструвати, що умови створили для вивчення української, а охочих немає. "Піти навчатись – означає потрапити на окремий контроль ФСБ", – наголосив радник мера Маріуполя.

"Армія РФ веде застарілу війну": Годжес оцінив, чи реальний прорив окупантів вглиб України

четвер, 28 березень 2024, 21:58

Російські війська використовують затримку допомоги для України для інтенсивніших атак. Втім, окупанти не мають ресурсу для здійснення великого прориву. Про це заявив генерал-лейтенант, колишній головнокомандувач збройних сил США в Європі Бен Годжес в е...

"Нех*й шастать": Турецькій авіакомпанії заборонили літати до однієї з країн Європи через зв’язки з Росією

четвер, 28 березень 2024, 21:17

Фінське агентство транспорту та комунікацій Traficom заборонило польоти турецької авіакомпанії Southwind Airlines до Фінляндії через зв'язки з Росією. Про це повідомляє Avianews, передають Патріоти України. "Наша загальна оцінка показує, що значна част...