Окупанти зупинили Єнакієвський метзавод через "мобілізацію" працівників, - ГУР Міноборони

Єнакієвський металургійний завод припиняє роботу через "мобілізацію" працівників, а в окупованому Торезі організували тренувальний табір для засуджених. Про це йдеться у повідомленні Головного управління розвідки (ГУР) Міноборони, передають Патріоти України.

"На полігоні поблизу тимчасово окупованого Торезу окупанти облаштували тренувальний табір для засуджених з рф. Наразі триває доправлення в табір "особового складу", - зазначили в ГУР.

Там додали, що розпочато набір до складу окупаційних військ ув’язнених, які утримуються у закладах позбавлення волі на території "ДНР". "Новобранці" мають поповнити склад так званого батальйону "сомалі", 100 окремої мотострілецької бригади та 9 окремого мотострілецького полку ЗС РФ. Потенційних "контрактників" відбирають за фізичними критеріями та наявністю досвіду бойових дій, при цьому кримінальна стаття та термін ув'язнення не впливають на відбір. Водночас відзначається невелика кількість охочих підписати контракт.

"Влада "ДНР" скасувала дію раніше виданих документів про відстрочку/звільнення від мобілізації. У зв’язку з цим, планується "мобілізувати" від 200 до 500 працівників Єнакіївського металургійного заводу. Через нестачу персоналу виробництво на заводі "тимчасово призупиняється"", - зазначили в ГУР.

Також у розвідці повідомили, що мешканці окупованих районів Донецької області, які перебували у складі окупаційних військ, після втечі з Харківської області отримали короткострокові відпустки – до 17 вересня. Але в зазначений термін понад половина мобілізованих не прибула на місце збору у військову частину в Торезі.

"В окупованому Криму чоловікам заборонили чоловікам виїзд без дозволу військового комісара. Для оформлення необхідних документів треба повідомляти мету виїзду, місце перебування та терміни повернення до місця реєстрації", - зазначили в ГУР.

Масований наліт ударних БПЛА на Кубань: Атаковано два НПЗ, бітумний завод і військовий аеродром (відео)

субота, 27 квітень 2024, 7:59

У ніч на суботу за повідомленням російських джерел БПЛА атакували два нафтопереробні заводи, бітумний завод, військовий аеродром на Кубані та ряд інших об'єктів. . За повідомленням губернатора Краснодарського краю РФ Веніаміна Кондратьєва, було придуш...

Окуповані території мали залишитися за Росією: Die Welt оприлюднило мирну угоду, яку слуги Зеленського та представники Путіна узгодили 15 квітня 2022 року

субота, 27 квітень 2024, 7:38

Через кілька тижнів після російського вторгнення в Україну могла бути укладена мирна угода, стверджує німецьке видання Die Welt з посиланням на документ, який є у їхньому розпорядженні. Умови припинення війни були прописані у проєкті договору на 17 сто...