Окупаційна "влада" Криму подає до суду на ​Сенченка, Чубарова та Джемілєва за водну блокаду захопленого Росією півострова

Влада незаконно окупованого Криму вирішила пред'явити позов щодо нібито водної блокади півострова трьом громадянам України. Йдеться про колишніх депутатів Верховної Ради Андрія Сенченка і Рефата Чубарова, а також чинного – Мустафу Джемілєва. Про це заявив «глава кримського парламенту» Володимир Константинов, повідомляють Патріоти України з посиланням на російські ЗМІ.

За словами Константинова, позов буде пред'явлено трьом громадянам України, які неодноразово в ЗМІ заявляли про свою причетність до організації водної блокади, яка «повинна кваліфікуватися не інакше, як спроба геноциду й фізичного знищення людей».

У своєму коментарі «глава кримського парламенту» акцентував увагу на тому, що Рефат Чубаров і Мустафа Джемілєв є ще й «лідерами екстремістської організації» Меджліс кримськотатарського народу.

Також він підкреслив, що відповідальність за водну блокаду несе «як попереднє керівництво України», яке сім років тому санкціонувало перекриття Північно-Кримського каналу, так і нинішнє, яке «продовжує політику щодо недопуску подачі води» в Крим.

Нагадаємо, що нещодавно в ООН закликали Росію негайно припинити окупацію Автономної Республіки Крим та міста Севастополь і повністю виконати відповідні резолюції Генеральної Асамблеї ООН щодо ситуації в Криму.

Генштаб ЗСУ відзвітував про втрати росіян станом на 30 березня

субота, 30 березень 2024, 8:14

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 30.03.24 орієнтовно склали:

"Вони намагаються туди увірватися": У 3-й ОШБр назвали населений пункт, де найбільше штурмів ворога

субота, 30 березень 2024, 7:30

На Авдіївському напрямку доволі складна ситуація як для українських захисників, так і для загарбників. Ворог там має певний успіх, проте дуже дорогою ціною. Так, окупанти втратили кілька підрозділів тільки під час захоплення села Орлівка, передають Пат...