​Окупаційна "влада" Криму заявила, що води в Сімферополі вистачить максимум до початку серпня

Водний дедлайн у столиці окупованої АРК збігається з термінами максимальної концентрації російських військ на кордонах України та окупованих територіях, в т.ч. Криму. "Водний геноцид" може стати приводом для військової загрози

Запаси води у водосховищах Сімферополя і Сімферопольського району анексованого Росією Криму зменшуються. За умови обмеженого водозабору води вистачить на чотири місяці, написало видання "Крим.Реалії" з посиланням на так звану заступницю голови окупаційного уряду Криму Світлану Маслову, зазначають Патріоти України.

У Сімферополі і Сімферопольському районі за графіком щодоби подають приблизно 120 тис. м³ води, зазначила російська посадовиця.

"Обсяг у водосховищах Сімферополя і Сімферопольського району, які живлять, – корисний і який можна було б використовувати – Сімферопольське водосховище: 3% корисного об'єму, Аянське водосховище: 55%, Партизанський: 7%", – сказала Маслова.

За її словами, загалом із перерахованих водосховищ у водопровідну мережу зараз можна подати майже 5,6 млн м³.

"Приплив за тиждень становив 1,2 млн м³. Витрати – 271 тис. м³. Середньодобовий обсяг води, яку підіймають із з водосховищ міста Сімферополя, з 29 березня до 4 квітня становив 36,9 тис. м³. За наявних приток і обмеженого водозабору можливість використовувати поверхневі джерела достатня лише на 140 днів – тобто трохи більше, ніж на чотири місяці", – пояснила вона.

Україна забезпечувала через Північно-Кримський канал до 85% потреб Криму у прісній воді. Після окупації Криму РФ навесні 2014 року Київ припинив подавати воду на півострів. У квітні 2017 року кримська влада запевняла, що їй вдалося повністю подолати цю проблему, але, як повідомляли експерти виданню "Крим.Реалії", ця інформація не відповідає дійсності. За даними ЗМІ, у Криму поки не знайшли альтернативи постачанню дніпровської води, окрім масштабного викачування підземних вод.

У червні 2019 року експостпред президента України в АРК Борис Бабін заявляв, що окупанти пропонували хабар за відновлення водопостачання у Крим.

У вересні начальник управління Північно-Кримського каналу Сергій Шевченко говорив, що подавати воду з материкової України у Крим технічно неможливо.

"Армія РФ веде застарілу війну": Годжес оцінив, чи реальний прорив окупантів вглиб України

четвер, 28 березень 2024, 21:58

Російські війська використовують затримку допомоги для України для інтенсивніших атак. Втім, окупанти не мають ресурсу для здійснення великого прориву. Про це заявив генерал-лейтенант, колишній головнокомандувач збройних сил США в Європі Бен Годжес в е...

"Нех*й шастать": Турецькій авіакомпанії заборонили літати до однієї з країн Європи через зв’язки з Росією

четвер, 28 березень 2024, 21:17

Фінське агентство транспорту та комунікацій Traficom заборонило польоти турецької авіакомпанії Southwind Airlines до Фінляндії через зв'язки з Росією. Про це повідомляє Avianews, передають Патріоти України. "Наша загальна оцінка показує, що значна част...