Окупований Донбас переживає "туристичний" бум, або Горе хитрозробленим скрепам: Навіщо іноземці масово їдуть до столиць "молодих республік"

Корупція у лавах "визволителів" відкрила шлях до навали небажаних іноземців до РФ, від котрих Москва худо-бідно відгороджувалась після розпаду СРСР

Після того, як президент РФ Володимир Путін зробив спрощену процедуру отримання російського громадянства для жителів окупованого Донбасу, населення «республік» збільшилася за рахунок представників Середньої Азії. Як з'ясувалося, новоприбулих спокусили перспективи паспортів «ДНР» і «ЛНР», щоб далі отримати громадянство РФ за спрощеною схемою. Про це в Twitter пише блогер Necro Mancer і публікує повідомлення жителів «республік» в соцмережах, зазначають Патріоти України.
Зокрема, на окупованій частині Луганської області місцеве населення скаржиться на масове «нашестя» в «ЛНР» іноземців з Середньої Азії.
«Сьогодні їздив в Росію. На кордоні зустрів циган, таджиків та інших среднеазіатов з паспортами "ЛНР". Майбутні нові росіяни, так би мовити», - наводить патріот обурений пост луганчанина, який отримав підтвердження від інших користувачів соцмережі.
«Азіати на Донбас приїжджають, там паспорта місцеві купують і за спрощеною схемою російське громадянство отримують».
«Раніше на вулицях не видно було. А тут раптово натовпи південних братів. Чутки про це ходять вже пару місяців ... давно говорять, а тут вживу побачив нашу «багатонаціональність».
Деякі з фоловерів висловлює припущення, що таким чином «чиновники» «ЛНР» заробляють.
Схожа ситуація склалася і в «ДНР», де Кремль також урізав фінансування.
На думку військового експерта Олега Жданова, на Донбасі зараз в більшості своїй знаходяться люди, які отримали російські паспорти і присягнули на вірність Росії, а також збройні сили РФ. За словами експерта, російське громадянство отримали не тільки ті, хто воює на боці так званих «ДНР» і «ЛНР», а й їхні сім'ї, а також «держслужбовці».

Подобная ситуация сложилась и в «ДНР», где Кремль также урезал финансирование.

По мнению военного эксперта Олега Жданова, на Донбассе сейчас в большинстве своем находятся люди, получившие российские паспорта и присягнувшие на верность России, а также вооруженные силы РФ. По словам эксперта, российское гражданство получили не только те, кто воюет на стороне так называемых «ДНР» и «ЛНР», но и их семьи, а также «госслужащие».

"Скажу вам, локально, що бачу": Військовий прокоментував заяви про контрнаступ ЗСУ у 2025 році

субота, 20 квітень 2024, 11:30

Військовослужбовець Євген Ієвлєв, який зараз перебуває на Горлівському напрямку, закликає до стриманості у заявах про можливий контрнаступ Збройних сил України 2025 року. Про це він сказав в ефірі "Еспресо", передають Патріоти України. "Я вважаю, що...

"Окупанти не знають спокою ні вдень, ні вночі": Сирський показав, як ЗСУ нищать живу силу й техніку росіян (відео)

субота, 20 квітень 2024, 11:23

Сили оборони України й далі активно знищують живу силу і військову техніку країни-агресора РФ. Про це в Telegram 20 квітня заявив головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський, передають Патріоти України. "Окупанти не знають спокою ні вдень, ні вночі. Про ...