Ольга Герасим'юк нарешті може відволіктись від "Прямого": СБУ повідомила Нацраду про загрозу інформбезпеці через запуск “Першого незалежного”

Служба безпеки України попередила Національну раду з питань телебачення і радіомовлення про можливі загрози інформбезпеці через початок мовлення “Першого незалежного”. Про це заявив перший заступник голови Нацради Валентин Коваль, повідомляють Патріоти України з посиланням на “Детектор медіа”.

“Зазвичай Нацраду не повідомляють про зміни в ефірі, якщо вони відбуваються в межах програмної концепції. У Першого незалежного була інформаційна концепція. Тому, купивши канал, нас мали лише упродовж тридцяти днів повідомити про зміни у структурі власності”, – сказав він.

Також він зазначив, що в системі документообігу регулятора є лист від Служби безпеки України про можливі загрози інформаційній безпеці у зв’язку з початком мовлення “Першого незалежного”. “Наскільки мені відомо, цей лист був скерований усім службам та представникам Нацради”, – додав Коваль.

За його словами, офіційних вказівок про припинення мовлення каналу від Нацради не було.

  • 2 лютого президент Володимир Зеленський підписав указ, яким ввів у дію рішення РНБО про введення санкцій проти трьох телеканалів – 112, Newsone і ZIK, які пов’язують з Медведчуком.
  • 25 лютого стало відомо, що співробітники каналів, що потрапили під санкції, стали власниками львівського каналу “Перший незалежний».
  • 26 лютого новий телеканал людей Медведчука почав мовлення і був відключений через годину після запуску.

Громадяни Словаччини, після відмови уряду Фіцо підтримати ініціативу Чехії, зібрали понад 2 млн євро на снаряди для України

субота, 20 квітень 2024, 8:05

Жителі Словаччини зібрали понад два мільйони євро на купівлю снарядів для України, після того, як влада країни відмовилася підтримати ініціативу Чехії зі збору коштів та пошуку боєприпасів для Києва. Суму зібрали менш ніж за дві доби. У кампанії, яка п...

"Путін буде вимушений відкривати другий фронт у Калінінграді, в Курській області, у Придністров’ї": У РДК анонсували нові рейди

субота, 20 квітень 2024, 7:56

Бійці Російського добровольчого корпусу (РДК) з позивними "Лакі", "Могила" та "Кардинал" пояснили, для чого здійснюють рейди на Білгородщину та анонсували "сюрприз" для країни-агресорки. Про це йдеться у відео на YouTube-каналі "Український Свідок", пе...