Олігарх та американці: Стало відомо, хто оплатив поїздку "слуг" у Давос

Народні депутати України від "Слуги народу" і "Голосу" літали на Всесвітній економічний форум за рахунок фонду олігарха Віктора Пінчука та міжнародних організацій. Про це повідомило джерело в делегації, передають Патріоти України.

За його словами, частина нардепів поїхала за свій рахунок, деякі ж отримали гранти від донорських структур. "Одні за свій рахунок повністю, іншим переліт і проживання оплачували організатори українського будинку в Давосі. Організатори – UVCA (українська асоціація венчурного капіталу), фонд Пінчука, Western NIS і Horizon Capital", – підкреслив співрозмовник.

При цьому жили обранці в різних готелях, де середня вартість номера в добу близько 600 доларів. "В середньому всі живуть в 1-1,5 годинах від Давосу. За рахунок держави точно ніхто не їздив", – запевняє джерело.

Варто відзначити, фонд Western NIS повністю фінансується з США, як і інвестиційний фонд Horizon Capital. UVCA – об'єднання цілого ряду організацій. "Фонд Пінчука" є організацією українського олігарха Віктора Пінчука.

Раніше цю інформацію частково підтвердив і глава фракції СН Давид Арахамія. Він заявив, що проплатили поїздку "провідні міжнародні компанії, інвестиційні фонди, які розробили цей Ukrainian Housе". У делегацію входять народні депутати, члени уряду і вищі чини з Офісу президента України.

Джерело: Обозреватель

Пекін підіграє агресору: Китай сховав у порту корабель, який доставляв зброю з КНДР до Росії, - Reuters

четвер, 25 квітень 2024, 11:30

Китай надав причал для російського вантажного судна, що знаходиться під санкціями США, причетного до постачань північнокорейської зброї до Росії, передають Патріоти України з посиланням на Reuters. Британський аналітичний центр Royal United Services I...

Нова "бавовна": У російському Омську горять ємності з нафтопродуктами

четвер, 25 квітень 2024, 11:28

25 квітня в російському Омську на Красноярському тракті спалахнули три ємності з нафтопродуктами. Площа пожежі становить 500 квадратних метрів, передають Патріоти України. Деталі: Повідомляється, що на Красноярському тракті горять три ємності з нафтопр...