Олігарха відпихнули від "солодких грудей" держави: У Коломойського "з кров'ю" вирвали контроль над "Центренерго"

ПАТ «Центренерго» повернули під контроль держави. Новим в. о. генерального директора підприємства став Олександр Корчинський. Про це повідомив в Facebook глава Фонду держмайна Дмитро Сенниченко, зазначають Патріоти України.
“Сьогодні ми повернули під контроль держави Центренерго. Незважаючи на весь спротив: судовий тролінг, неодноразове мінування будівлі Фонду Держмайна, тиск на Наглядову раду Центренерго”, – написав він.

За словами Сенниченка, були зроблені висновки після минулої невдалої спроби призначити нового керівника компанії.

“Ми провели одноденну блискавичну операцію: рішення суду, збір наглядової ради, внесення змін до реєстру та представлення нового керівника Центренерго Олександра Корчинського. Все це – сьогодні, буквально за 4-5 годин”, – пояснив Сенниченко.

За його словами, зараз буде стояти завдання “виявити всіх, хто перейшов на темну сторону сили”, так як у Фонду, який управляє мажоритарним держпакетом акцій, сьогодні немає інформації про стан справ на підприємстві, а попереднє керівництво “Центренерго” приховувало дані аудиту.

“Все це ми робимо для того, щоб Центренерго перетворилося з чорної діри українського бюджету, де зникли близько 100 мільярдів гривень з 2004 року, на двері до економічного розвитку та інвестицій. Від прозорості та порядку на підприємстві до успішної та розумної приватизації – дорога пряма та коротка. І перший крок вже зроблено”, – написав глава ФДМ.

Член спостережної ради Укрзалізниці Сергій Лещенко прокоментував зміну керівництва «Центренерго».

“Людей Коломойського вдалося відсунути від управління держкомпанією Центренерго. Протягом одного дня у Фонда держмайна вийшло провести рішення суду, збори наглядової ради та представити нового в. о. гендиректора Олександра Корчинського. Глава Фонду держмайна Дмитро Сенниченко особисто привіз документи в один із санаторіїв Київської області, куди при колишньому менеджменті, пов’язаному з Коломойським, перенесли штаб-квартиру держкомпанії”, – написав він у телеграм-каналі.

Нагадаємо, в кінці червня 2019 року, після зміни влади в Україні, наглядова рада «Центренерго» призначила виконуючим обов’язки голови Володимира Потапенка, якого олігарх Ігор Коломойський публічно називав “зрозумілою йому людиною”.

26 лютого Кабмін Олексія Гончарука схвалив призначення в. о. голови компанії Олександра Корчинського — екс-директора ТОВ «Ровнотеплоэнерго», що належить Івану Надєіну, власнику компанії «Укртепло».

У той же час окружний адмінсуд Києва 28 лютого заборонив ФДМ звільняти Потапенка. У травні Шостий апеляційний адміністративний суд Києва розблокував призначення нового керівника «Центренерго».

У окупантів проблеми: Російська перевага у війні проти України зменшується, - FT

субота, 27 квітень 2024, 4:15

Завдяки американській допомозі Україна може виявити недоліки, притаманні армії РФ, яка намагається знищити Україну за допомогою неякісних боєприпасів і великої, але погано навченої армії. Про це пише Financial Times, передають Патріоти України. «Допом...

"Ворог не припиняє спроб": У ДПСУ повідомили, де фіксують найбільше російських ДРГ

субота, 27 квітень 2024, 3:25

Наразі найбільша кількість спроб прориву російських диверсійно-розвідувальних груп фіксують у Сумській області. Днями прикордонники знову зафіксували таку спробу. Про це повідомив речник Держприкордонслужби Андрій Демченко в ефірі телеканалу "Еспресо",...