Оновлене ДБР з новою силою вчепилось у справу не своєї юрисдикції: Волонтерці Звіробій вручили підозру у погрозах голові держави

Чому ДБР допитує недержслужбовця залишається загадкою для захисту. Підлеглі напряму призначеної Зеленським у незалежний орган Венедіктової "шиють" підозри за погрози повалення конституційного ладу і погрозу вбивством щодо президента

Волонтерці Марусі Звіробій у Державному бюро розслідувань вручити підозру за статтею щодо "погроз вбивством" щодо президента Володимира Зеленського, зазначають Патріоти України.

"Якби я хотіла тебе грохнуть, то я б тобі сказала: "Я тебе підірву". Я би сказала як. Нехай знайдуть подібні речі, щоб я по телефону чи в переписці десь…Таких переписок не існує в природі. Немає жодної моєї прямої погрози Зеленському", заявила Звіробій журналістам 6 лютого у будівлі ДБР.

Крім того волонтерка заявила, що Зеленський неадекватний і працює на Російську Федерацію. Вона вимагає спільного допиту разом із президентом, бо "хоче поглянути йому в очі" і "зрозуміти, що з цією людиною".

Волонтерка розповіла, що президент також був на допиті у ДБР, де розповів, що особисто не знає Звіробій і Федини, але, за словами Звіробій, "злякався".

Звіробій також зазначила, що пробула у будівлі ДБР 3 години, бо "допитувала" слідчого. За її словами, їй "шиють" підозри за трьома статтями: за погрози, повалення конституційного ладу і погрозу вбивством щодо президента.

6 лютого вона отримала підозру лише через погрози за ч.2 ст.28, ч.1 ст.346 ККУ. У ДБР повідомили, що у разі доведення вини, їй загрожує покарання у вигляді обмеження або позбавлення волі на строк до 5 років.

Волонтерка зазначила, що не розуміє чому її допитують у ДБР, адже вона не держслужбовець. Захисник Звіробій Андрій Писаренко пояснив, що справу Федини і Звіробій кваліфікували як підготовку злочину "за попередньою змовою групою осіб". Оскільки Федина нардеп, – підозру Звіробій вручали у ДБР.

За словами адвоката, Звіробій також вручили клопотання про обрання запобіжного заходу. Слідчі просять обрати для неї запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання.

Представник України в ООН іронічно натякнув на руйнування Кримського мосту

четвер, 2 травень 2024, 12:14

Представник України в ООН Сергій Кислиця натякнув, що Керченський міст у тимчасово окупованому Криму буде зруйновано. Він опублікував іронічний колаж у соцмережі X, передають Патріоти України. Кислиця опублікував картинку з різними видами мостів, у яко...

"Мета цього саміту - об'єднати країни": Кулеба пояснив, чому Росію не кличуть на саміт миру

четвер, 2 травень 2024, 11:30

Голова МЗС України Дмитро Кулеба заявив, що Росію не запрошено на Глобальний саміт миру, адже сідати за нею стіл переговорів немає сенсу. Від РФ неможливо буде домогтися сумлінних дій.Про це міністр сказав у інтерв'ю Foreign Policy, передають Патріоти ...