Оновлення ВПС: Україна приглядається до пакистанських винищувачів

Делегація з України відвідала виробництво JF-17 Block III.
JF-17 Thunder. Фото: Вікіпедія.

Делегація Повітряні Сили ЗС України на чолі з генерал-полковником Сергієм Дроздовим у березні цього року відвідала пакистанську компанію PAC з виробництва винищувачів JF-17 Block III. Про це повідомляють Патріоти України із посиланням на сайт Defenseworld.net.

Відвідини підприємства оцінили як наміри придбання винищувачів JF-17 Block III. Прес-служба компанії Pakistan Aeronautical Complex (PAC) оприлюднила фото делегації ЗС України, яка відвідує завод з літаками схожими на JF-17, що будуються на задньому плані.

«Візит – це набагато більше, ніж просто фотозйомка», – повідомило Defenseworld.net джерело в українській промисловості, що не бажало себе ідентифікувати. Співрозмовник зазначив: «Збройні сили намагаються терміново замінити в середньому 30-річні МіГ-29 та Су-27, успадковані від колишнього Радянського Союзу, які занадто старі для великої модернізації».

Легкий багатоцільовий винищувач-бомбардувальник 4-го покоління JF-17 Thunder є спільною розробкою пакистанської компанії PAC (Pakistan Aeronautical Complex) та китайської компанієї (CAC) (Chengdu Aircraft Corporation).

Раніше делегація Повітряних Сил ЗС України на чолі з командувачем – Сергієм Дроздовим відвідували Бразилію для оцінки придбання легких турбогвинтових штурмовиків Embraer EBN-314 Super Tucano. Для них був організовані демонстраційні польоти на базі 3/3-ї Авіаційної ескадрильї (3º/3º GAv) 5-го крила, на озброєні якого знаходяться Embraer EBN-314 Super Tucano.

Росія випалює українську землю. Настав час зробити те саме з Росією: Україна вже має ударні БПЛА, котрі можуть дістатися Сибіру - The Economist

п’ятниця, 19 квітень 2024, 0:55

Кореспондент одного з найстаріших і найвпливовіших періодичних видань Великобританії побував на українській фабриці, де випускають бойові БПЛА великого радіусу дії, де поспілкувався з провідним працівником. Моя охорона виглядає знервовано. З кожним наш...

Закон про іноагентів захищає нас від "українізацїі": Прем'єр-міністр Грузії потрапив у скандал

четвер, 18 квітень 2024, 23:54

Прем'єр-міністр Грузії Іраклій Кобахідзе заявив, що основною метою скандального закону про іноагентів є «запобігання українізації». Про це повідомив мовник 1tv, передають Патріоти України. «Законопроект «Про прозорість зовнішнього впливу» насамперед сп...