Онуфрій "врятований"? Росія заявляє, що її гумконвой дістався до Києво-Печерської лаври

У РФ заявили, що спроби допомогти священникам лаври були й раніше, але «істерична реакція» Блоку Петра Порошенка змусила офіційний Київ відмовитись від російської гуманітарки.

Депутат Держдуми РФ і одночасно президент генеральної асамблеї Міжпарламентської асамблеї православ’я Сєргєй Гаврілов заявив, що православні російські віряни змогли допомогти Києво-Печерській лаврі гуманітарною допомогою. Про це повідомляє "Царьград", передають Патріоти України.

Він зазначив, що спроби допомогти священникам лаври були й раніше, але «істерична реакція» Блоку Петра Порошенка змусила офіційний Київ відмовитись від російської гуманітарки. За його словами, зараз «гуманітарний вантаж» таки доставлено у Лавру і лікарні Києва, при цьому, спосіб доставки, спосіб перетину вантажем державного кордону України у повідомленнях не озвучується.

Як повідомлялося наприкінці квітня, Москва почала вимагати пустити гумконвой до Києва, аби врятувати Лавру і Онуфрія. Тоді омбудсмен РФ Тетяна Москалькова попросила свою українську колегу Людмилу Денісову допомогти з доставкою до лаври гуманітарного вантажу від російських «вірян» - бо ж міністерство соціальної політики України «не відповідало». Денісова тоді відповіла, що не вирішує таких питань, а тільки контролює дотримання прав.

Дуже секретний об'єкт: Американським журналістам показали виробництво новітніх українських САУ “Богдана”

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:14

Привідкрита завіса над таємним українським військовим виробництвом найсучасніших артилерійських систем, у тому числі самохідної гаубиці стандарту НАТО «Богдана», яку продемонструвала компанія «Українська броня». У рідкісному проблиску секретного процес...

Коли Україна дозріє до таких моральних стандартів? Глава МЗС Латвії йде у відставку через журналістське розслідування

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:05

За інформацією журналістів, Кріш'яніс Каріньш нібито витратив до 1,3 мільйона євро на оренду приватного літака для офіційних поїздок. Кріш'яніс Каріньш, міністр закордонних справ Латвії, у четвер, 28 березня, заявив, що піде у відставку після скандалу,...