Онуфрій заявив, що чекав конфлікту між Епіфанієм та Філаретом

За словами глави Московської церкви в Україні, розколи "лікуються любов’ю".

Предстоятель УПЦ МП митрополит Онуфрій заявив, що конфлікту між предстоятелем Православної церкви України митрополитом Київським і всієї України Епіфанієм та почесним патріархом ПЦУ Філаретом треба було очікувати. Про це він розказав в ексклюзивному інтерв’ю, передають Патріоти України.

За словами Онуфрія, він навіть знав, що конфлікт буде. «Я знав, що це буде. Таким чином розколи не лікуються. Вони лікуються любов’ю, покаянням, осмисленням, а не адміністративними бажаннями», - вважає очільник Московської церкви.

Як відомо, 12 травня почесний патріарх Філарет заявив, що у Православній церкві України можливий розкол, тому що з моменту створення ПЦУ її предстоятель, митрополит Київський і всієї України Епіфаній припинив спілкуватися з ним, а також порушив попередні домовленості, за якими Філарет мав би керувати церквою, а Епіфаній представляти її на зовнішньому рівні. Також Філарет запевнив, що Українська православна церква Київського патріархату досі існує. Після цього деякі засоби масової інформації заявили, що патріарх Філарет хоче відновити та очолити УПЦ КП та відсторонити від влади Епіфанія.

За кілька днів, 14 травня предстоятель Православної церкви Епіфаній спростував інформацію про розкол у Помісній церкві. «Кожен ієрарх має певні думки, але ми повинні спільно будувати майбутнє єдиної помісної Української православної церкви», - підкреслив він.

Джерело: Главком

Операція була вдала: Сили оборони знищили РЛС Росії, яка контролювала небо на 700 км вглиб України

вівторок, 16 квітень 2024, 15:25

Українські військові вразили РЛС дальньої дії в Брянській області, яка контролювала небо на 700 км вглиб України. Про це повідомили джерела "РБК-Україна", передають Патріоти України. Сили оборони України знищили модернізований комплекс "Небо-У", який д...

Ворог зробив ставку: Аналітики пояснили, навіщо РФ розробляє безпілотники, які працюють на широкому діапазоні частот

вівторок, 16 квітень 2024, 14:54

Російська оборонно-промислова база швидко розробляє безпілотники, які працюють на широкому діапазоні частот, щоб українським системам РЕБ було складніше їх збивати. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріот...