"Они просто завидуют процветающему региону": У Держдумі розповіли, як Росія відповість Україні на "шантаж" Криму водою

Згідно з Женевською конвенцією і 1-ю статтею Європейської конвенції з прав людини, забезпечення населення окупованої території всім необхідним (в тому числі і водою) лежить на окупантах.

В російській Думі закликають припинити шантаж окупованого Криму подачею води, яка була зупинена після захоплення півострова Москвою в 2014 році. З вимогою виступив депутат російського парламенту від партії влади "Єдина Росія" Михайло Шеремет, чию заяву цитує кремлівське інформаційне агентство РІА "Новости", передають Патріоти України.

За словами російського депутата, окупований Крим є "процвітаючим регіоном", що нібито викликає "заздрість у київських політиків". За його словами, саме тому вони "ллють бруд на Крим і Росію". Більш того, російський депутат стверджує, що окупований Крим не потребує води з України, оскільки протягом 7 останніх років окупації півострів обходиться без водних ресурсів, які раніше постачалися по Північно-Кримському каналу. За його словами, проблеми з водою Москва скоро зможе вирішити.

"Пора уже этим киевским персонажам прекратить неуместный шантаж. Крымчане не нуждаются в подачках со стороны Украины. Семь лет как Украина прекратила поставки воды в Крым. Регион обходится исключительно своими ресурсами, и в кратчайшие сроки все проблемные вопросы последнего года будут решены. Мы уже неоднократно это проходили", — заявив Шеремет.

Зазначимо, що рядові кримчани дивляться на проблему інакше і обурені ситуацією з поставками води на окупований півострів. При цьому експерти ставлять під сумнів плани російської влади, озвучені Путіним: Москва не має технології опріснення морської води, а плани добувати прісну воду під Азовським морем виглядають неправдоподібно. У той же час журналісти уточнюють, що, згідно з Женевською конвенцією і 1-ю статтею Європейської конвенції з прав людини, забезпечення населення окупованої території всім необхідним (в тому числі і водою) лежить на окупантах.

"Вони просто черв'яки на нашому тілі": Депутат "Єдиної Росії" обізвала безробітних росіян

середа, 1 травень 2024, 23:43

Депутат від партії "Единая Россия" Катерина Собканюк заявила, що безробітні росіяни є "черв'яками". Також вона запропонувала створити в Росії "трудові табори", передають Патріоти України. "Сьогодні в будівельній галузі близько 30% незаповнених місць, в...

На місці влучання спалахнула потужна пожежа: Окупанти знову вдарили по Одесі (фото, відео)

середа, 1 травень 2024, 23:18

Увечері 1 травня російські окупанти знову вдарили по Одесі. Про це повідомили місцеві Telegram-пабліки, передають Патріоти України. У мережі з'явилися фото та відео наслідків. Над містом здійнявся дим. За попередніми даними, окупанти вдарили по складу ...