"Они там есть, но я их туда не посылал": Путін зробив несподіване зізнання про своїх найманців в Сирії (відео)

Російський президент заявив, як можна було здогадатися, що держава не несе жодної відповідальності за дії бійців ПВК.

Російські найманці у Сирії. Фото: соцмережі.

Президент Росії Володимир Путін підтвердив присутність в Сирії найманців з приватних військових компаній. Про це Путін заявив в ході "прямої лінії" в четвер, 20 червня, відповідаючи на запитання кореспондента ВВС, передають Патріоти України.

При цьому він заявив, що їх не можна вважати учасниками бойових дій. "Що стосується приватних компаній, в тому числі приватних охоронних компаній, під егідою яких діють люди, про яких ви згадали [ПВК "Вагнера"], а вони там дійсно присутні. Це не держава російська, вони не є учасниками бойових дій, на жаль, або на щастя", - заявив Путін.

За його словами, в Сирії вони нібито вирішують питання економічного характеру, пов'язані з видобутком нафти і з освоєнням родовищ. "Звичайно, ми визнаємо, що навіть вирішуючи ці народно-господарські завдання і проблеми, ці люди ризикують життям, і в загальному і цілому це теж внесок у боротьбу з тероризмом, тому що вони відбивають ці родовища у "іділівців". Але це не російська держава і не російська армія, тому ми тут нічого не коментуємо", - додав Путін.

"Армія РФ веде застарілу війну": Годжес оцінив, чи реальний прорив окупантів вглиб України

четвер, 28 березень 2024, 21:58

Російські війська використовують затримку допомоги для України для інтенсивніших атак. Втім, окупанти не мають ресурсу для здійснення великого прориву. Про це заявив генерал-лейтенант, колишній головнокомандувач збройних сил США в Європі Бен Годжес в е...

"Нех*й шастать": Турецькій авіакомпанії заборонили літати до однієї з країн Європи через зв’язки з Росією

четвер, 28 березень 2024, 21:17

Фінське агентство транспорту та комунікацій Traficom заборонило польоти турецької авіакомпанії Southwind Airlines до Фінляндії через зв'язки з Росією. Про це повідомляє Avianews, передають Патріоти України. "Наша загальна оцінка показує, що значна част...