ООН пропонує виконати деякі вимоги Росії заради "зернової угоди"

Міністр закордонних справ Туреччини Хакан Фідан на спільній пресконференції з очільником зовнішньополітичного відомства держави-агресорки Сергієм Лавровим у Москві заявив, що ООН підготувала новий пакет пропозицій за участю Туреччини щодо відновлення “зернової угоди”, яку від 17 липня цього року відмовилася виконувати Росія. Про це повідомляє турецьке агентство Anadolu, передають Патріоти України.

У цьому пакеті пропозицій фактично міститься згода із деякими вимогами держави-агресорки. Зокрема йдеться про підключення європейської дочірньої компанії російського “Россельхозбанку” до системи SWIFT і звільнення заморожених активів російських компаній, які займаються виробництвом добрив у Європі.

У турецькому інформагентстві наголосили, що пропозиція України про перевезення зерна з Одеського порту через Румунію має проблеми із безпекою для кораблів та може призвести до здорожчання вартості зерна.

“Лінія між Одесою та Румунією є одним із районів, де триває російсько-українська війна, Дунай також час від часу є ареною зіткнень і бомбардувань”, - йдеться у повідомленні, в якому не названо країну-агресора, яка здійснює обстріли та створює цю небезпеку.

Окрім того, в агентстві натякають, що, оскільки лінія Одеса-Румунія, на відміну від Чорноморської зернової ініціативи, передбачає використання не тільки морського шляху, але й шосе та залізниці, це призведе до збільшення транспортних витрат і, як наслідок, здорожчання вартості зерна.

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Чи застосує Росія ядерну зброю? Путін намагається викликати нову хвилю паніки, - аналітики

четвер, 26 вересень 2024, 22:55

Росія навряд застосує ядерну зброю, а президент РФ Володимир Путін намагається викликати нову хвилю паніки у західних лідерів внесенням змін до ядерної доктрини. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти У...