Операції тривають: У Сотницькому Козачку продовжують зачищати залишки російських диверсантів, - ОТУ "Харків"

У селі Сотницький Козачок Богодухівського району українські підрозділи продовжують виявляти та знищувати залишки російських диверсантів. За добу 4 липня на Харківському напрямку відбулося 19 бойових зіткнень поблизу Липців, Вовчанська та Сотницького Козачка. Про це 5 липня в етері нацмарафону "Єдині новини" повідомив речник ОТУ "Харків" Юрій Повх, передають Патріоти України.

"Сотницький Козачок — це дуже маленьке село. Буквально смуга вздовж кордону з РФ. Йдеться буквально про сотні метрів української землі, на які спробувала зайти російська ДРГ. Тривають заходи з виявлення залишків диверсантів та їхньої ліквідації", — розказав Юрій Повх.

За його словами, ситуація у зоні відповідальності ОТУ "Харків" залишається складною. За добу 4 липня армія РФ завдала сім ударів авіацією, 22 удари дронами-камікадзе та здійснила 334 обстріли.

"Ми не коментуємо тактичні дії наших військ у режимі реального часу. Коли відбудеться завершення дій — обов'язково повідомимо про це. Інтенсифікація боїв відбулася практично в усій зоні відповідальності ОТУ "Харків", де точаться бої. Говорити про те, що росіяни надмірно ввели додаткові підрозділи, буде неправильно. Але вони роблять це постійно, оскільки Сили оборони України вибивають передові підрозділи армії РФ, й вони змушені проводити ротацію", — говорить речник ОТУ "Харків" Юрій Повх.

Що відомо про прикордонне село Сотницький Козачок

Сотницький Козачок — це село у Золочівській громаді на півночі Харківщини, що розташоване на кордоні з Росією. До повномасштабного вторгнення там жили приблизно 177 людей.

Російська диверсійно-розвідувальна група 26 червня спробувала провести бойові дії в районі прикордонного Сотницького Козачка на півночі Харківщини. Після спроби наступу росіян на півночі Харківщини 10 травня у Сотницькому Козачку залишалися 33 людини, каже очільник громади Віктор Коваленко.

"Наша країна вживає всіх можливих заходів": У Білорусі знову намагаються залякати Україну ядерною зброєю

понеділок, 8 липень 2024, 16:22

У Білорусі почали лякати Захід та Україну ядерною зброєю. Там заявляють, що в регіоні зростає “напруженість” через “угруповання НАТО на кордоні”. Про це сказали в Міноборони Білорусі. Там заявляють, що чисельність НАТО на кордоні з Білоруссю начебто ст...

"У якийсь момент": ВМС розказали, що Росія зробила із захопленими в Криму кораблями

понеділок, 8 липень 2024, 15:57

Росіяни розграбували усі українські кораблі, захоплені під час незаконної анексії Криму. Про це повідомив речник Військово-морських сил ЗСУ Дмитро Плетенчук в інтерв'ю "Суспільне Крим", передають Патріоти України. За його словами, періодично у росіян м...