Операція була успішною: ЗМІ з'ясували, де була вперше застосована ракета-дрон "Паляниця"

Вперше нова українська ракета-дрон "Паляниця" була застосована по військовій цілі росіян на території окупованого Криму. Це сталося в серпні 2024 року; операція була успішною, передають Патріоти України.

Деталі дізналася "Українська правда" з посиланням на джерела. Вперше про бойову роботу цієї далекобійної зброї вітчизняного виробництва оголосив президент Володимир Зеленський 24 серпня – на День Незалежності нашої країни.

Який саме об'єкт був під ударом ракети-дрона – невідомо.

"Ми можемо сказати, що дрон застосовувався під час однієї з атак по Кримському півострову в серпні цього року. На жаль, не можемо сказати, по якому саме об'єкту був застосований цей дрон, але знаємо, що це була комплексна операція і, ймовірно, ціль була успішно уражена "Паляницею", – сказав журналіст Роман Романюк у програмі Оборонcast.

Нагадаємо: Зеленський зазначав, що "Паляницю" створили для того, щоб знищити наступальний потенціал ворога. Дальності ракети-дрона вистачить, щоб дістати до двох десятків російських аеродромів.

Запускається ракета-дрон із наземної платформи; має турбореактивний двигун. Заявляється, що собівартість цієї зброї значно нижча за західні аналоги. Розробники продовжують працювати, щоб масштабувати виробництво.

США можуть надати Україні далекобійні ракети? У Пентагоні пояснили свою позицію

четвер, 5 вересень 2024, 0:30

Політика США щодо обмежень на використання наданої ними зброї для ударів углиб російської території залишається незмінною. Про це на брифінгу у вівторок, 3 вересня, повідомив речник Пентагону, бригадний генерал Патрик Райдер, передають Патріоти України...

Стежив за будинком наміченої жертви за наказом ФСБ: ЗМІ назвали особу екснардепа, який готував замах на Гордона

середа, 4 вересень 2024, 23:25

До замаху на українського телеведучого Дмитра Гордона може бути причетним колишній народний депутат VII скликання від "Партії регіонів" Віталій Грушевський. Згідно з даними розслідування, група, до якої він, як підозрюють, входив, окрім замаху, готувал...