"Операція показала": FT заявило про нездатність РФ зупинити наступ на Курськ та українців, сповнених оптимізму

Росія не може відкинути українські війська в Курській області, попри відправку підкріплень на цей напрямок. Про це виданню розповіли українські військові, які беруть участь в операції, передають Патріоти України з посиланням на Financial Times.

В неділю Міністерство оборони РФ опублікувало відео з винищувачами і вертольотами, які нібито завдають ударів по колонах української техніки. Однак перевірені відео та фотографії показують, що українські війська просунулися на 30 км углиб Росії та контролюють вузлове місто Суджа поблизу кордону.

"Ми йдемо глибше", — сказав Денис, український військовий, який здійснив три ротації на територію Росії з початку операції. Українські війська все ще мають перевагу, попри те, що Росія спрямувала підкріплення, додав він, коли над головою пролетів український винищувач.

Його підрозділ, який FT не називає на прохання Дениса та його старших офіцерів, більше тижня тому було перекинуто на Сумщину зі сходу Донецької області для участі в наступі.

Інший солдат, Костянтин, сказав, що ранній успіх раптової операції "справді підняв нам настрій". "Ми впевнені в перемозі України", — додав він, перш ніж повернутися до бою.

Офіційний представник українського Міністерства оборони сказав FT, що деталі операції не розкриваються, оскільки українці "спочатку дочекаються, як вона розвиватиметься".

"Кінцева мета вторгнення України — яка використовує деякі зі своїх найкращих та найелітніших бригад — залишається неясною. Але операція показала, що оборона кордону Росії все ще слабка більше ніж через рік після першого мінівторгнення України, і дала Києву вкрай необхідний моральний поштовх", – наголошує FT.

Подалі від війни: Очільниця Мінреінтеграції Ірина Верещук запропонувала населенню Курщини евакуацію до України

четвер, 15 серпень 2024, 0:30

Мінреінтеграції відкрило цілодобову гарячу лінію для мешканців Курської області, які потребують гуманітарної допомоги або ж хочуть евакуюватися в Україну. Про це оголосила віцепрем'єр-міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірин...

Генпрокурор ФРН видав ордер на арешт українця за підрив "Північного потоку" – німецькі ЗМІ

середа, 14 серпень 2024, 23:45

Генеральний прокурор Німеччини Єнс Роммель видав перший ордер на арешт головного підозрюваного у підривах на газопроводі "Північний потік" у Балтійському морі, що сталися два роки тому. Ним є українець Володимир С., який донедавна проживав у Польщі. Пр...