Операція триває, але ворог теж тисне: ЗСУ просунулися на північний захід від Суджі, росіяни відбили частину територій, - аналітики

Російські війська нещодавно відновили раніше втрачені позиції на схід від населеного пункту Кореневе у Курській області. Натомість українські сили просунулися на північний захід від Суджі, змусивши росіян відступити, щоб уникнути оточення, передають Патріоти України.

Штурмують українці на кількох напрямках, також вони продовжують знищувати російські понтонні переправи через річку Сейм. Про ситуацірозповіли в американському Інституті вивчення війни (ISW).

Проаналізувавши геолокаційні кадри, опубліковані 2 вересня, аналітики дійшли до висновку, що російські війська нещодавно відновили втрачені позиції поблизу Ольговки (на схід від населеного пункту Кореневе), також в ISW припустили, що українські сили, ймовірно, відступили від поселення.

А ось у районі Суджі відступати довелося вже росіянам. Один з російських військових блогерів заявив про просування українців поблизу Погребків та Малої Локні на північний захід від Суджі. Росіяни ж залишили свої позиції в цих населених пунктах, аби уникнути оточення.

Загалом операція Сил оборони у Курській області триває. За даними російських джерел, українські воїни проводили штурмові дії на південний захід від Коренева – поблизу Комарівки, біля самого райцентру, а також на схід від нього, біля Ольговки та Крем'яної. Також атакують українські воїни на північний схід від Суджі у районі Великого Солдатського та Мартинівки та на південний схід від цього міста – біля Борків. Атаки там фіксувалися 1 і 2 вересня.

Водночас українські воїни не полишають без уваги річку Сейм. Як скаржився один з російських блогерів, вони продовжують завдавати ударів по понтонних переправах, які росіяни наводять через сейм у Глушковському районі (на схід від українського виступу на Курщині.

Також в ISW додали, що українським силам у Курські області протистоять армійський корпус Ленінградського військового округу, 11-та повітряно-десантна бригада, 56-й полк ВДВ і чеченський підрозділ спецпризначення "Ахмат". Також поблизу Суджі, як повідомляється, діють підрозділи російської "Дикої дивізії Донбасу", раніше відомої як батальйон "П'ятнашка".

США можуть надати Україні далекобійні ракети? У Пентагоні пояснили свою позицію

четвер, 5 вересень 2024, 0:30

Політика США щодо обмежень на використання наданої ними зброї для ударів углиб російської території залишається незмінною. Про це на брифінгу у вівторок, 3 вересня, повідомив речник Пентагону, бригадний генерал Патрик Райдер, передають Патріоти України...

Стежив за будинком наміченої жертви за наказом ФСБ: ЗМІ назвали особу екснардепа, який готував замах на Гордона

середа, 4 вересень 2024, 23:25

До замаху на українського телеведучого Дмитра Гордона може бути причетним колишній народний депутат VII скликання від "Партії регіонів" Віталій Грушевський. Згідно з даними розслідування, група, до якої він, як підозрюють, входив, окрім замаху, готувал...