Операція вдалася: У РФ зірвано виробництво ракет Х-59 через удар по Смоленську, - ГУР

У Росії зірвано процес виробництва ракет Х-59 різних модифікацій через удар по Смоленську, про який росЗМІ повідомляли 1 жовтня, передають Патріоти України.

В Головному управлінні розвідки України підтвердили, що в цей день дрони атакували місцевий авіаційний завод - 3 з 4 БПЛА влучили в ціль.

"1 жовтня 2023 року внаслідок удару по Смоленському авіаційному заводу порушено процес з виробництва ракет Х-59 різних модифікацій", - йдеться у повідомленні.

За даними ГУР, внаслідок атаки виробничі потужності Смоленського авіаційного заводу зазнали значних пошкоджень. Там нагадали, що ракета Х-59 - це російська боєголовка класу "повітря-земля", яка здатна долати 280 км відстані. Саме нею армія РФ найчастіше обстрілює військові та цивільні об’єкти в Україні.

Ракетами Х-59 окупант найбільше тероризував під час повітряних атак Чернігівську, Сумську, Харківську, Дніпропетровську, Запорізьку та Херсонську області, вказало ГУР.

"Офіційні речники декларують...": Ворог все кинув на захоплення Покровська, треба протриматися до кінця вересня, - Селезньов

субота, 31 серпень 2024, 23:55

Військовий експерт Владислав Селезньов розповів, що ворог зараз кинув усі наявні у нього ресурси для окупації Покровська — найзахіднішого міста на території Донецької області, передають Патріоти України. «Наскільки це реально зробити? 7 серпня цього ро...

План "Потужні потуги"

субота, 31 серпень 2024, 22:04

До чергового плану Володимира Зеленського, озвученого ним під час прес-конференції, важко висувати критичні зауваження. І не тому, що, як відповів Президент журналістам, критика – це коли "спустили "темники" чи "хтось замовив критику команди Офісу през...