Операція вдалася: Українські воїни на південному фронті спалили ворожі танки та взяли полонених

У четвер, 18 серпня, під час наступу на південному напрямку підрозділи Збройних сил України вступили у бій з російськими окупантами, знищили ворожу бронетехніку та взяли полонених. Про це повідомили в оперативному командуванні "Південь", передають Патріоти України.

У повідомленні йдеться, що підрозділи ЗСУ двічі проводили наступальні дії з метою визволення окупованих населених пунктів.

“Під час однієї з атак зустрілися із двома десантно-штурмовими підрозділами. В ході зустрічного бою, противнику нанесено вогневе ураження, внаслідок якого він був змушений з втратами танків, броньованої техніки та особового складу відійти на вихідні позиції. Обмінний фонд поповнено двома полоненими окупантами”, - повідомили в ОК “Південь”.

У відповідь росіяни спробували силами механізованого відділення штурмувати в напрямку Олександрівка – Станіслав, але були змушені відійти з втратами. Авіація ворога сім разів атакувала українські позиції та населені пункти вздовж лінії зіткнення. "Без наших втрат", – повідомляють військові.

Українські військові льотчики завдали чотирьох ударів по скупченню ворожої живої сили, озброєння та техніки у Баштанському та Бериславському районах.

Ракетно-артилерійські підрозділи ЗСУ виконали понад 200 вогневих завдань, зокрема по Каховському мосту. За добу на південному напрямку підтверджені втрати російських окупантів склали:

  • 73 військових;
  • 3 танки;
  • 4 пускові установки;
  • 1 радіолокаційна станція до ЗРК С-300;
  • 5 одиниць броньованої та автомобільної техніки;
  • 1 склад боєприпасів.

Громадяни Словаччини, після відмови уряду Фіцо підтримати ініціативу Чехії, зібрали понад 2 млн євро на снаряди для України

субота, 20 квітень 2024, 8:05

Жителі Словаччини зібрали понад два мільйони євро на купівлю снарядів для України, після того, як влада країни відмовилася підтримати ініціативу Чехії зі збору коштів та пошуку боєприпасів для Києва. Суму зібрали менш ніж за дві доби. У кампанії, яка п...

"Путін буде вимушений відкривати другий фронт у Калінінграді, в Курській області, у Придністров’ї": У РДК анонсували нові рейди

субота, 20 квітень 2024, 7:56

Бійці Російського добровольчого корпусу (РДК) з позивними "Лакі", "Могила" та "Кардинал" пояснили, для чого здійснюють рейди на Білгородщину та анонсували "сюрприз" для країни-агресорки. Про це йдеться у відео на YouTube-каналі "Український Свідок", пе...