Операція вдалася: Український дрон приземлив російський гелікоптер Мі-28 над Курською областю

Уперше в історії українські військові здійснили успішну атаку на російський гелікоптер Мі-28 за допомогою FPV-дрона. Цей безпрецедентний інцидент стався над Курською областю Росії. Про це повідомляє СБУ, передають Патріоти України.

Як повідомляється, воїни підрозділу М2 Центру спецоперацій СБУ здійснили влучний удар по ворожому вертольоту. Цей успіх став можливим завдяки кропіткій роботі інженерів, операторів та підтримці донорів, які фінансували створення та модернізацію FPV-дронів. На кадрах видно, як український дрон врізається у Мі-28. Після цього відео переривається.

Зазначається, що для ураження гелікоптера був використаний FPV-дрон, тобто безпілотник, керований оператором у режимі реального часу. На відео добре видно, що дрон СБУ влучає прямісінько в задній гвинт ворожої машини. «СБУ вкотре продемонструвала високий професійний рівень, креативний підхід і новизну рішень, які використовуються для знищення ворога. У нас для росіян ще багато неочікуваних сюрпризів», – зазначило поінформоване джерело в СБУ.

Це перший відомий випадок успішного ураження гелікоптера в повітрі за допомогою FPV-дрона.

Ідеальний поан: Путін боїться, що його ліквідують повітряною атакою, як лідерів ХАМАС, - експерти

середа, 7 серпень 2024, 17:44

Російський диктатор Володимир Путін серйозно побоюється, що його ліквідують за допомогою повітряного удару. Про це в коментарі "Фокусу" заявив генерал-майор, колишній заступник голови СБУ Віктор Ягун, передають Патріоти України. На думку аналітика, від...

Повертаємо своє? Суджа у Курській області була столицею України

середа, 7 серпень 2024, 17:24

А хочете цікавої інформації на другий день визволення Курської області? Так от, Суджа з 29 листопада по 27 грудня 1918 року була столицею Радянської України, передають Патріоти України. Як пише "Вікіпедія", Суджа була заснована у XVII столітті як сотен...