Операція ЗСУ біля Сєвєродонецька була зірвана через повідомлення у соцмережах, - Ганна Маляр

Військова операція Збройних сил України біля Сєвєродонецька була зірвана через повідомлення про ситуацію цивільних осіб у соцмережах. Про це у Facebook написала заступниця міністра оборони Ганна Маляр, передають Патріоти України.

Вона наголосила, що до оприлюднення офіційної інформації Генштабу Збройних сил публічно не можна повідомляти про вихід чи заходження підрозділів ЗСУ в населені пункти, бо це шкодить нашим військовим.

"Чому не можна публічно говорити, що ЗСУ вийшли з… або зайшли у … населений пункт до того, як про це заявить Генштаб. Тому що це завдає шкоду роботі ЗСУ. Це забирає в них дорогоцінний час - добу/дві, які вони ще могли реалізовувати свої військові плани і маневри в умовах непублічності ходу військової операції. Приміром, одночасно з виходом з або заходом в місто реалізовуються паралельно декілька задач. І для їх реалізації важливо це робити в умовах інформаційної тиші", - зазначила Маляр.

За її словами, все, про що можна в цей момент говорити, говорять офіційні джерела: Генштаб і Міноборони, які скоординовані інформаційно. "Публічна демонстрація цивільними особами обізнаності щодо ходу військових операцій та повідомлення про це у соцмережах до офіційних заяв Генштабу почасти зриває військові операції - як це було вчора і позавчора щодо Сєвєродонецька. Коли просто не дали ЗСУ доробити заплановане", - заявила Маляр.

У Дніпрі знайшли тіло загиблого чоловіка, кількість жертв в області зросла, - очільник ОВА

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:53

Голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак повідомив, що в Дніпрі знайшли тіло ще одного загиблого чоловіка. Таким чином кількість жертв російської атаки в області зросла до восьми, інформують Патріоти України. «Третій загиблий у Дніпрі. Рятувальники ви...

Трамп заявив, що для США важливе виживання України, і розкритикував європейців за... недостатню допомогу

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:41

Колишній президент США Дональд Трамп, який у 2024 році також бере участь у виборчій кампанії, у своїй соцмережі Truth Social поставив запитання, "чому Європа не дає більше грошей на допомогу Україні", передають Патріоти України. "Чому Сполучені Штати в...