Операція ЗСУ на Херсонщині буде довшою, але розгромнішою, - експерт Defense Express

Надовго росіян на правому березі Дніпра в Херсонській області не вистачить, їх розіб'ють до листопада, результати будуть більш розгромними Про це в ефірі Еспресо сказав експерт Defense Express Іван Киричевський, передають Патріоти України.

"Надовго росіян на правому березі Дніпра в Херсонській області не вистачить, є часова рамка до зимових холодів. Виглядає, що до неї їх доб'ють. Можемо припускати, що операція триватиме довше, чим планувалось, але результати будуть більш розгромними для росіян", - зазначив він.

На думку експерта, одна справа - якби декілька тисячне угруповання російських військ просто фізично б здалося у Херсоні, а інша - коли воно буде фізично знищене.

"Моральний дух росіян може просісти на порядок. У нас чомусь заведено оцінювати успіхи військ виключно за кілометражем просування, але подивімось, скільки росіян там знищено. Знищено як мінімум 2 тисячі окупантів і 122 танки, виходить, що за два тижні боїв ЗСУ на Херсонщині знищили танків більше, ніж на Харківщині", - додав Киричевський. Він додав, що знищений полк живої сили - це також показово.

"Якщо до певного моменту ЗСУ били по складах боєприпасів, то тепер наші війська можуть собі дозволити витрачати боєкомплект по позиціях ворога. Тепер ми можемо по них годинами стріляти. ЗСУ можуть бити по пунктах управління ворога, по продовольчих складах - робити все, щоб стимулювати росіян до певних роздумів. Якщо вони будуть думати довго, то їх кінець там буде жахливим, навіть якщо він буде розтягнутий у часі до листопада. Судячи з того, якщо уже є задача знищити у фізичному сенсі угруповання ворога на херсонському плацдармі, вона буде виконана до кінця", - підсумував військовий експерт.

Для Кремля це значна втрата: Авіаексперт розповів, скільки в Росії лишилося Ту-22М3, після того, як один з них збила Україна

субота, 20 квітень 2024, 10:54

Заступник Генерального директора компанії із виробництва засобів радіоелектронної боротьби, експерт із авіації Анатолій Храпчинський розповів в інтерв'ю Radio NV, скільки в Росії залишилось бомбардувальників Ту-22М3, після того, як один з них збила Укр...

В Україні військовим заборонять доступ до казино: Зеленський увів у дію рішення РНБО

субота, 20 квітень 2024, 10:30

Президент Володимир Зелеський увів в дію рішення РНБО щодо "Щодо протидії негативним наслідкам функціонування азартних ігор в мережі інтернет". Про це йдеться в указі президента, передають Патріоти України. Президент підписав Указ №234/2024 "Щодо прот...