Операція ЗСУ на Курщині викликала "злам": У ЦНС розповіли, чи готовий Лукашенко кинути свої війська на війну проти України

Військово-політичне керівництво Білорусі прагне уникнути участі в бойових діях проти України. Про це з посиланням на джерела повідомив Центр національного спротиву, який створили Сили спеціальних операцій України, передають Патріоти України.

Зазначено, що представники силових структур республіки в неформальних розмовах визнають, що в разі прямого військового зіткнення білоруська армія не зможе протистояти силам оборони України. Зокрема, через відсутність достатньої кількості людей та озброєння, оскільки раніше Білорусь передала країні-агресору РФ значні обсяги зброї та боєприпасів, які залишилися у спадок від Радянського Союзу.

Також у ЦНС вказали на відсутність досвіду сучасної війни й небажання особового складу білоруської армії воювати проти України.

На це, за даними центру, також вплинула успішна воєнна операція України в Курській області РФ. У розмовах "не під запис" білоруси проводять прямі паралелі між власними збройними силами та російськими підрозділами, які забезпечували оборону кордону в Курській області.

"Бояться білоруси й за свої нафтопереобні заводи і добре розуміють, що повністю перебувають у зоні ураження українських ракет і БПЛА, а війська протиповітряної оборони РБ не мають бойового досвіду. І враховуючи те, що російські війська ППО не здатні захистити свої власні НПЗ від сил оборони України, то що вже говорити про Білорусь", – зазначили в центрі.

У США "дуже стурбовані": Росія поділилася ядерними секретами з Іраном в обмін на ракети, - The Telegraph

понеділок, 16 вересень 2024, 9:08

Велика Британія та США побоюються, що Росія могла поділитися ядерними секретами з Іраном в обмін на ракети для використання у війні проти України. Про це повідомляє The Telegraph, передають Патріоти України. У матеріалі йдеться, що на своєму саміті у В...

"Я хочу працювати зі своїми хлопцями": Боксер Усик зібрався в політику

понеділок, 16 вересень 2024, 8:50

Український боксер Олександр Усик, який став абсолютним чемпіоном світу у надважкій вазі, у майбутньому хотів би обіймати посаду міністра молоді та спорту України. Про це він сказав в інтерв'ю на YouTube-каналі Kanał Sportowy, передають Патріоти Україн...