"Оперативно відступали": Окупанти кинули повні боєкомплекти "Орланів" (фото)

Здається, російські окупанти вирішили зробити свій своєрідний "ленд-ліз". Так, відступаючи, вони часто залишають техніку та зброю, які будуть допомагати гнати їх з України ще швидше, зазначають Патріоти України.

Черговою поставкою за програмою "Жест доброї волі" похвалилися захисники України. Як зазначив у дописі інструктор з підготовки снайперів Павло Кашук, "Орлани" були від 15 бригади армійської авіації збройних сил Росії.

Збройні сили отримали не лише безпілотники

Техніка у руки ЗСУ потрапила завдяки 8 полку Сил спеціальних операцій та спецгрупі снайперів "Десна". Так, трофеями стали:

  • комплекси "Орлан-10";
  • наземні станції до них;
  • антени;
  • заводська документація.

"Тобто, зовсім скоро друга (але це не точно) армія фактично втратить свої наймасовіші безпілотники. Вони стануть ще легшим видобуванням для наших РЕБ і РЕР, як і їхні екіпажі на землі під час роботи для ракет HIMARS!" – в захваті прокоментував трофеї Кашчук.

На скільки Україні вистачить допомоги від США: Салліван виступив із заявою

п’ятниця, 26 квітень 2024, 8:45

Конгрес США врешті-решт схвалив допомогу Україні. Анонсованого пакета має вистачити до кінця цього року. Про це заявив радник президента США з питань національної безпеки Джейк Салліван, передають Патріоти України. "Ресурси, які у США є на цю мить, доз...

Шойгу погрожує Україні новою російською ракетою "аналоговнєт": Експерт оцінив, наскільки ця зброя небезпечна

п’ятниця, 26 квітень 2024, 8:15

Комплекси ЗРК-500, якими Росія погрожує атакувати Україну, схожі на американський ЗРК Patriot, але із затримкою у часі на 40 років. Таку думку висловив 24 Каналу розказав військовий експерт, льотчик-інструктор та полковник ЗСУ в запасі Роман Світан. За...