Оперативний діапазон - понад 70 км: Українські МіГ-29 і Су-24 тепер можуть використовувати високоточні керовані бомби AASM Hammer, - міністр Збройних сил Франції Лекорню

За словами міністра Збройних сил Себастьяна Лекорню, вони поки не готові постачати літаки Mirage 2000D, але натомість адаптували авіабомби під радянські літаки українських Повітряних сил.

Франція анонсувала постачання Україні бомб AASM Hammer, також відома як A2SM. Тепер стало відомо, що носіями озброєння стануть винищувач МіГ-29 і бомбардувальник Су-24. Про це повідомляє портал Opex360.

Міністр збройних сил Франції Себастьян Лекорню 26 лютого перед комісією з питань оборони Національних зборів заявив, що для авіабомб AASM Hammer модернізували радянські літаки МіГ-29 і Су-24М, які стоять на службі Повітряних сил України.

“Ми вважали за краще інвестувати гроші і інженерні ресурси в адаптацію бомб A2SM (класу “повітря-земля”) на радянські літаки Су-24 і МіГ-29, які вже є в Україні, замість того, щоб зосереджуватися виключно на Mirage”, — пояснив Лекорню.

Він також додав, що наразі постачання Україні винищувачів-бомбардувальників Mirage 2000D не буде. Франція має замалу кількість літаків, а їхня підтримка у льотному стані потребувала б великих зусиль. До того ж Париж хотів би надавати Києву “корисні і ефективні” можливості. Саме тому наразі не стоїть питання Mirage 2000D. Але міністр Збройних сил процитував свого президента, який заявляв, що жодних табу з постачання зброї Україні немає.

Особливості AASM Hammer

Франція має два види авіабомб Hammer 250 і Hammer 1000. В основі першої лежить бомба Mk 82, а другої — BLU109 або Mk 84. В обидвох варіантах бомби оснащуються хвостовою і носовою частиною з електронікою, яка підвищує дальність і точність завдяки системам наведення INS, GPS, GPS Laser або GPS IR.

Можна рятувати сотні, якщо не тисячі життів на місяць: Україна запустила в серійне виробництво робота Ratel Н для евакуації поранених з поля бою

субота, 27 липень 2024, 15:00

Робот Ratel Н розробки Brave1 може транспортувати одразу двох поранених, він уже пройшов польові випробування та запущений у серійне виробництво. Про це розповів міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, передають Патріоти України. "Ratel Н розро...

Шалені підйомні вже не ваблять потенційних 200-х: Росія має серйозні проблеми з набором нових контрактників - ГУР

субота, 27 липень 2024, 14:15

Росія нині має серйозні труднощі з виконанням плану набору нових контрактників. Про це заявив речник Головного управління розвідки Міністерства оборони Андрій Юсов в ефірі телемарафону Єдині новини, передають Патріоти України. Таким чином розвідник про...