Опозиція б'є на сполох: Білоруських вояків відправлять до Сирії

Контрактникам обіцяють близько $2000 на місяць.

Західне та Північно-західне оперативне командування збройних сил Білорусі отримали рознарядку щодо виділення військовослужбовців для організації патрулювання на території Сирії, підконтрольній коаліції Путіна й Асада. Імовірно, перша відправка бійців в кількості 300 осіб з кожного командування, відбудеться у вересні 2021 року, зазначають Патріоти України.

Таку сенсаційну новину вдень у суботу, 30 січня 2021 року, оприлюднив телеграм-канал білоруської опозиційної спільноти BYPOL, що на умовах анонімності об'єднує чинних та відставних представників силового блоку країни.

"Відомо, що офіцери, які допущені до цієї інформації, в терміновому порядку намагаються звільнитися або перевестися в інші підрозділи. Майор Ігор Гіль, який повинен був стати командиром миротворчої роти, намагається перевестися в штаб, але на даний момент - безуспішно", - зазначається у повідомленні.

Що стосується матеріальної складової, то контрактникам обіцяють близько $2000 на місяць. Для порівняння - у Французькому іноземному легіоні за відрядження в зону бойових дій, часто набагато менш інтенсивних, ніж у Сирії, платять в декілька разів більше.

Командування Сил спеціальних операцій Республіки Білорусь через своїх ідеологів вже розпочало активну пропагандистську компанію з вербування в "миротворці" солдатів-строковиків. "Оскільки уся ідеологія в ССО РБ побудована на прикладах боїв ВДВ та інших елітних підрозділів СРСР та Росії, то частина солдатів з ССО піддається вербуванню", - наголошує BYPOL.

Довідка

Останніми роками білоруських військових та спецназівців зустрічали у Венесуелі та Казахстані.

Білоруська служба "Радіо Свобода" також оприлюднювала свідчення щодо неформального вербування тих, хто на початку війни з Україною бажав долучитися до російських окупантів на Донбасі. Офіційного підтвердження перебування білоруських солдат у названих країнах досі немає.

Кількість загиблих внаслідок удару по Харкову зросла

субота, 18 травень 2024, 12:45

Кількість загиблих внаслідок удару РФ по Харкову у п’ятницю, 17 травня, зросла до чотирьох — у лікарні помер 33-річний чоловік, який отримав поранення. Про це повідомив начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов, передають Патріоти України. За його слова...

Потрібно було менше години: Українські спецназівці знищили російських штурмовиків (відео)

субота, 18 травень 2024, 12:30

Спецназівці Нацгвардії знищили цілу групу російських окупантів, які штурмували позиції Сил оборони України. На це пішло не більше години. "Штурмова група ворога рухалась не підозрюючи що за ними спостерігають пілоти БПЛА 2 окремого загону Центру спеціа...