ОПУ пожурив Меркель і Байдена за реабілітацію "Північного потоку-2"

Зустріч Меркель і Байдена

У президента Зеленського вказали на відсутність конкретних кроків з боку керівництва Німеччини та США щодо протидії загрозам від запуску трубопроводу «Північний потік — 2». Відповідну заяву на брифінгу 16 липня зробив прес-секретар президента Сергій Никифоров на брифінгу в п'ятницю, зазначають Патріоти України.

При цьому він зазначив, що Україна вдячна цим країнам за відданість територіальній цілісності України, за підтримку суверенітету, і за заяви, що Україна навіть по завершенні дії нинішнього контракту на транзит газу повинна залишатися транзитної стороною.

«Правда, ми не почули найцікавішого: як саме сторони будуть намагатися це забезпечувати. Конкретики, якої вимагає президент Володимир Зеленський, ми не почули», — цитує спікера прес-служба Офісу президента.

Він також відповів на запитання про терміни візиту президента України в США, заявивши, що відповідні погодження перебувають на фінальній стадії, так що дата і програма візиту будуть озвучені найближчим часом.

Нагадаємо, екс-глава МЗС України Павло Клімкін пояснив, чому американський лідер Джо Байден не зайняв жорстку позицію щодо кремлівського проекту «Північний потік — 2», схвалюючи санкції проти російських компаній, але залишивши поза «чорного списку» компанію-оператор.

Після довгої паузи Росія вивела ракетоносії в Чорне море

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:29

Російські війська вивели на бойове чергування у Чорне море два підводні ракетоносії із вісьмома ракетами Калібр. Про це повідомила пресслужба Сил оборони півдня в п'ятницю, 26 квітня. "Після доволі довгої паузи ворог вивів на бойове чергування в Чорне ...

План зробити це "якнайшвидше": Бельгія обіцяє прискорити передачу Україні своїх F-16

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:24

Раніше повідомлялося, що Бельгія передасть Україні F-16 до 2025 року. Влада Бельгії вирішила передати Україні винищувачі F-16 вже у 2024 році, хоча точні терміни поки що невідомі. Про це на спільній прес-конференції заявили прем'єр Бельгії Александер Д...