Орбан догрався: У Європарламенті запропонували позбавити Угорщину права голосу через порушення принципів ЄС

Угорщину варто позбавити права голосу в Європейському Союзі. Крім того, що в цій країні порушується верховенство права, її влада використовує принцип одностайності в ЄС як засіб шантажу, передають Патріоти України.

Про це заявила віцепрезидентка Європарламенту Катаріна Барлі в інтерв'ю MDR Aktuell. Зокрема, вона зазначила, що зараз, імовірно, настав час прискорити процедуру, передбачену статтею 7 Угоди ЄС, і тимчасово позбавити Угорщину права голосу.

"Зараз у випадку з Угорщиною це (застосування принципу одноголосності в ЄС. – Ред.) насправді перетворилося на засіб шантажу", – сказала Барлі.

Вона також зазначила, що зараз уже неможливо говорити про будь-які демократичні та конституційні умови в Угорщині, де прем'єр-міністр Віктор Орбан "частину за частиною повністю взяв країну в свої руки".

Нагадаємо, делегація Угорщини 2 червня вкотре заблокувала процес запровадження шостого пакета санкцій Європейського Союзу проти РФ, вимагаючи виключити з "чорного списку" патріарха Кирила – прихильника агресивної війни проти України. Крім того, Угорщина додала незначні технічні вимоги в контексті неповного ембарго на російську нафту.

Якщо НАТО розмістить ядерні об'єкти: У МЗС РФ пригрозили вдарити по Польщі

четвер, 25 квітень 2024, 20:29

У разі розміщення в Польщі ядерних об'єктів країн НАТО вони стануть "законною воєнною ціллю" для Росії. Про це заявив заступник міністра закордонних справ РФ Сергій Рябков, повідомляє пропагандистське агентство ТАСС, передають Патріоти України. За його...

Генсек НАТО уперше здійснив політ на винищувачі Eurofighter (фото)

четвер, 25 квітень 2024, 19:27

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг під час візиту до Німеччини 25 квітня вперше політав на винищувачі Eurofighter. Про це у четвер, 25 квітня, повідомила пресслужба Північноатлантичного альянсу, передають Патріоти України. Столтенберг здійснив п...