Орбан назвав війну РФ проти України "воєнною операцією", угорська опозиція обурилась

Скандальний прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан на зустрічі з російським диктатором Володимиром Путіним назвав війну РФ проти України "воєнною операцією", передають Патріоти України.

Російське пропагандистське видання поширило відео розмови із синхронним перекладом. На кадрах чутно, як Орбан тихо каже фразу "katona műveletek" (воєнна операція).

На заяву прем’єра Угорщини відреагував опозиційний депутат угорського парламенту Мартон Томпош. "Ні, Вікторе. Те, що відбувається в Україні – це не "спеціальна воєнна операція", це війна. Війна, в якій за наказом Путіна вбивають закарпатських угорців... Ганьба!" – написав Томпош.

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Чи застосує Росія ядерну зброю? Путін намагається викликати нову хвилю паніки, - аналітики

четвер, 26 вересень 2024, 22:55

Росія навряд застосує ядерну зброю, а президент РФ Володимир Путін намагається викликати нову хвилю паніки у західних лідерів внесенням змін до ядерної доктрини. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти У...