Орбан не впорався: Єврокомісія офіційно закликала позбавити Угорщину багатомільярдної допомоги

Європейська комісія (ЄК) офіційно запропонувала призупинити виплату Угорщини 7,5 млрд євро із фондів Євросоюзу (фінансування RRF). Причиною стало те, що уряд Віктора Орбана та парламент країни мали провести 17 реформ до 19 листопада, але не провели, передають Патріоти України.

Про це йдеться у повідомленні ЄК. Реформи стосуються, зокрема, боротьби з корупцією, судових процесів та верховенства права. Остаточне рішення про зупинення виплат Угорщини може ухвалити Рада ЄС. Голосування має відбутися до 19 грудня, підкреслили в Єврокомісії.

"Угорщина зобов'язалася вжити 17 заходів щодо виправлення становища разом з іншими реформами верховенства права... як чітко визначений список з 27 "супервіх". Це означає, що ніякі платежі в рамках RRF неможливі доти, доки Угорщина не впровадить всі ці 27 "супервіх", – заявила Єврокомісія. Аналогічно ЄС поки що стримує доступ Угорщини до 5,8 млрд євро з Фонду відновлення після коронавірусу. Тут від країни також вимагають судових реформ.

Агітував колег співпрацювати з окупантами: На Харківщині викрили співробітника "Укрзалізниці" (фото)

четвер, 25 квітень 2024, 14:04

На Харківщині викрили та повідомили про підозру 52-річному співробітнику Укрзалізниці, який був прихильником російської агресії та агітував своїх колег співпрацювати з окупантами. Про це повідомила Харківська обласна прокуратура, передають Патріоти Укр...

Очільник МЗС Кемерон оцінив ймовірність відновлення дипломатичних відносин Британії з РФ

четвер, 25 квітень 2024, 13:31

Міністр закордонних справ Британії Девід Кемерон заявив, що у відносинах між Великою Британією та Росією більше «немає шляху назад». Про це він сказав у інтерв'ю Independent, передають Патріоти України. Журналістка запитала його, чи може Британія повер...