Орбан покликав Путіна на зустріч з Зеленським, Макроном і Шольцем в Угорщині

Прем'єрміністр Угорщини Віктор Орбан заявив, що в середу, 6 квітня йому зателефонував президент Росії Володимир Путін. За словами Орбана, він закликав голову Кремля негайно припинити вогонь. Крім того, Орбан під час пресконференції заявив, що запросив Путіна на мирні переговори до Угорщини, повідомляють Патріоти України із посиланням на Reuters.

Як очікується, у них візьмуть участь президент України Володимир Зеленський, президент Франції Еммануель Макрон та канцлер Німеччини Олаф Шольц. За словами Орбана, відповідь Путіна була "позитивною", проте президент країни-агресора заявив, що "це буде пов'язано з умовами". Ці умови має бути узгоджено з президентом України, додав прем'єр Угорщини.

На думку Орбана, переговори слід зосередити на негайному припиненні вогню, оскільки мирні домовленості можуть вимагати більше часу. Глава уряду Угорщини також засудив війну проти РФ України: "Це війна, яку розпочали росіяни, вони напали на Україну, і це агресія, це спільна позиція Європейського Союзу, і Угорщина поділяє цю позицію".

Як відомо, Орбан, за якого Угорщина налагодила тісні бізнесові зв'язки з Кремлем, раніше виступив проти будь-яких санкцій Європейського Союзу щодо російських енергоносіїв або постачання озброєння через територію Угорщини до України.

"Мені достеменно відомо": Цимбалюк розповів, навіщо Навальний повернувся до Росії

понеділок, 29 квітень 2024, 12:30

Російський опозиціонер Олексій Навальний повертався в Москву із упевненістю в тому, що росіяни на руках понесуть його до Кремля. Таку заяву в інтерв’ю "Главкому" зробив журналіст Роман Цимбалюк, передають Патріоти України. Журналіст додав, що раніше вв...

Вогонь не припиняється: Недзельський пояснив, чому Росія посилила наступ на Часів Яр

понеділок, 29 квітень 2024, 12:24

Окупаційна армія РФ суттєво посилила наступ на місто Часів Яр у Донецькій області. Путінські загарбники знищують населений пункт керованими авіабомбами, тож українським захисникам доводиться дуже важко на цій ділянці фронту, передають Патріоти України....