Орбан вважає, що настав його зоряний час: Угорщина вимагає від України визнати Закарпаття "угорським", - ЗМІ

Будапешт вимагає визнати "традиційно угорськими" всі населені пункти Закарпаття, навіть ті, де угорці ніколи не жили. А таких більшість в регіоні

Уряд Орбана прямо називає цей блок визначальним, попри те, що там бачать падіння частки угорського населення на Закарпатті нижче 10%

Угорщина висунула Україні 11 вимог стосовно захисту прав національних меншин. Будапешт вимагає від Києва особливого рівня гарантії прав угорців. Про це повідомляє Європейська правда у своєму матеріалі, де розглядаються угорські вимоги, передані українській стороні в січні цього року .

Норма щодо місць з особливим рівнем гарантії прав меншини є й у чинному законодавстві України. Мова про міста і села "зі значною кількістю" представників меншини (від 15%) та з "традиційним" проживанням меншини (від 10% протягом останніх 100 років).

Але Будапешту цього виявилось мало. Тепер там вимагають автоматично визнати "традиційно угорськими" всі населені пункти Закарпаття, навіть ті, в яких угорці історично ніколи не жили.

Угорщина стверджує, що в Закарпатській області за переписом 2001 року та попередніх років частка угорців складала понад 10%. Уряд Орбана вимагає скасування норми про 10%. Тобто будь-яка кількість представників угорської меншини жили у певному місці традиційно, то це - "угорська" територія.

Угорщина вимагає від України відмовитися від рішення місцевих рад у цьому процесі й зробити присвоєння статусу автоматичним.

Угорщина наполягає, щоб використовувати тільки перепис 2001 року, хоч за ці роки кількість угорців, що живуть на Закарпатті, скоротилася майже вдвічі.

Уряд Орбана прямо називає цей блок визначальним для всього комплексу з 11 вимог, попри те, що там бачать падіння частки угорського населення на Закарпатті нижче 10%.

“Коли залітає граната, у тебе немає часу на те, щоб шукати автомат": Український військовий розповів про бої в Авдіївці

неділя, 30 червень 2024, 22:30

Сержант 3 ОШБр на позивний “Свист” розповів про бій у Авдіївці, вякому отримав сім кульових поранень і дивом вижив. За його словами в ексклюзивному інтерв’ю для TSN.UA, це сталося, коли ворог закинув до них в будинок гранату, передають Патріоти України...

"Наскільки я розумію...": ЗМІ пояснили, чому від Путіна могла відмовитися його біологічна мати

неділя, 30 червень 2024, 22:10

Дитинство російського диктатора Володимира Путіна оповите секретами й легендами. За однією з версій, очільника Кремля могли виховувати не рідні батьки, а його вітчимом міг бути грузин. Таку думку висловила російсько-американська журналістка, дослідниця...