Орбана навіть у туалет не відпустили: Лідерів ЄС одноголосно схвалили виділення 5О мільярдів допомоги Україні

Лідери Євросоюзу під час позачергового засідання Європейської Ради схвалили виділення для України 50 млрд євро в межах програми Ukraine Facility. Про це повідомив президент Європейської ради Шарль Мішель у Twitter в четвер, 1 лютого.

"Ми домовились. Єдність. Усі 27 лідерів домовилися про додатковий пакет підтримки України в розмірі 50 млрд євро в рамках бюджету ЄС. Це забезпечує постійне, довгострокове, передбачуване фінансування для України. ЄС бере на себе лідерство та відповідальність у підтримці України; ми знаємо, що поставлено на карту", – написав Мішель

Наскільки зрозуміло з повідомлення, цього разу прем'єр міністру Угорщини європейські партнери не погодили навіть відсутність під час голосування, як то було при ухваленні рішення про початок переговорів з Україною за вступ до ЄС, змусивши проявити загальноєвропейську солідарність.

Угорський лідер до останньої можливості торгувався, щоб 4-річний поект допомоги на підтримку українського бюджету ухвалювався не єдиним пакетом, А окремими траншами, щоб Орбан міг ветувати такі рішення ще три роки.

Нагадаємо, у грудні 2023 року прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан наклав вето на "мегапакет", який включав 50 млрд євро для України на чотири роки, видатки на міграційні програми, фінансування Фонду солідарності ЄС та оборони. До розгляду цього документа лідери ЄС повернулися саме 1 лютого.

Після чого Євросоюз випрацював рішення і був готовий виключити Орбана з процесу голосування у блоці, якщо той продовжить перешкоджати виділенню допомоги Україні.

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Чи застосує Росія ядерну зброю? Путін намагається викликати нову хвилю паніки, - аналітики

четвер, 26 вересень 2024, 22:55

Росія навряд застосує ядерну зброю, а президент РФ Володимир Путін намагається викликати нову хвилю паніки у західних лідерів внесенням змін до ядерної доктрини. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти У...