Орбан знов демонструє, хто він Кремлю: Угорщина не планує висилати російських дипломатів через вибухи в Чехії

Угорщина єдина з країн "Вишеградської четвірки" не висилатиме російських дипломатів із солідарності з Чехією. Про це заявив глава МЗС Угорщини Петер Сійярто, зазначають Патріоти України.

"Ми висловили солідарність, ми поки не плануємо ніяких інших кроків", - сказав Сійярто.

Нагадаємо, Польща та Словаччина, які разом з Чехією та Угорщиною входять до країн "Вишеградської четвірки", оголосили про видворення співробітників російських дипмісій. Вони зробили це із солідарності з Прагою, яка звинуватила співробітників російського ГРУ в організації вибухів на складах у Врбетице в 2014 році.

Крім того, Чехія, Польща, Словаччина та Угорщина 26 квітня затвердили офіційну заяву, що засуджує вибухи на складі боєприпасів у 2014 році.

Однак, за даними ЗМІ, прем’єр Угорщини Віктор Орбан не погодився з більш жорсткою щодо Росії версією заяви, тому був затверджений більш "м’який" варіант.

На Росії посадили на 10 років бурята, який "планував вступити в легіон Свобода Росії" (відео)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 5:58

Astra зазначає, що 26-річного чоловіка затримали в Кемерівський області, коли той "їхав у бік українського кордону". Другий Східний окружний військовий суд в Росії засудив 26-річного жителя Бурятії до 10 років колонії та штрафу 500 тисяч рублів. Чолові...

"Головна помилка Зеленського, те що він залишив демократію", - "слуга народу" Богуцька вимагає закрити українцям рота

п’ятниця, 26 квітень 2024, 2:35

"Знаєте, про що я насправді шкодую? Про те, що з прийняттям Воєнного стану не було введено воєнну цензуру. Володимир Зеленський (чи справді, чи з подачі європейських партнерів) залишив демократію під час війни. Це була помилка!!!" - написала Богуцька. ...