Орбана чекає розплата: У Чехії допустили вихід Угорщини з ЄС - дійшли до краю "прірви", далі доведеться вибирати

Останні дії Угорщини роблять теоретично ймовірною ситуацію, коли вона може вийти зі складу Європейського Союзу. Будапешт підійшов до краю "прірви", біля якого доведеться робити вибір щодо подальшого руху країни. Про це в інтерв'ю чеській радіостанції iROZHLAS заявив міністр уряду Чехії з європейських питань Мікулаш Бек. Чехія зараз головує в ЄС, передають Патріоти України.

"Єдність у Європейському Союзі ніколи не була і не буде єдністю єдиного голосу – це завжди буде єдність багатьох. Єдність багатьох голосів, які ведуть між собою діалог, інколи сперечаються, але зрештою знаходять взаємну згоду з ключових питань", – пояснив Мікулаш Бек.

Водночас він зазначив, що у найближчі місяці буде зайнятий "утримуванням Угорщини в європейському мейнстримі". Бек дав зрозуміти, що не вважає Угорщину втраченою для ЄС і вказав на "невеликий позитивний сигнал" – відмову Будапешта від вимоги виключити із санкційного списку ЄС трьох олігархів.

"У ЄС переговори часто важкі, і їх можуть вести багато країн. Та Угорщина, на мій погляд, пройшла довгий шлях до краю своєрідної прірви, і тепер вона має вирішити: відійти від цього краю чи ризикнути й стрибнути, про наслідки чого я спекулювати не хочу", – сказав він.

На уточнення ведучого міністр уряду Чехії сказав, що в теорії може йтися про вихід Угорщини з Європейського Союзу. Адже в останні роки угорська влада часто критикує Європейський Союз, зокрема через звинувачення в порушенні прав людини й верховенства права Будапештом.

"Епідемію абортів має бути припинено": Кирило обіцяє розплодити росіян до 600 млн осіб

четвер, 28 березень 2024, 19:15

За сто років сталого демографічного зростання Росія має довести чисельність населення до 600 млн осіб. Для реалізації такої мети потрібно заборонити аборти, вести пропаганду багатодітної родини та повернути «традиційні для російського народу цнотливіст...

"Зрозумійте, що вони стали насправді жертвами своєї ж пропаганди": Буданов пояснив, що зміниться для України в разі зникнення Путіна

четвер, 28 березень 2024, 18:50

Зникнення Володимира Путіна навряд чи змінить ситуацію з війною. Російське суспільство вже стало жертвою пропаганди і ненавидить Україну та колективний Захід. Про це заявив начальник Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов, пер...