Організовувала псевдореферендум та агітувала за росіян: СБУ затримала мешканку Херсонщини (фото)

Служба безпеки України затримала організаторку псевдореферендуму в Херсонській області, яка агітувала українців підтримати приєднання регіону до Росії. Про це повідомляє СБУ, передають Патріоти України.

Фігуранткою є місцева мешканка тоді захопленого Бериславського району. Під час окупації жінка запропонувала росіянам свою допомогу.

Ворог призначив її до "виборчкому" на території громади. Працюючи на окупанта, затримана займалась підготовкою до фейкового референдуму про "приєднання" Херсонської області до Росії.

Так, підозрювана готувала перелік місцевих, а потім обходила двори й агітувала українців "голосувати" на користь Москви. Під час таких "рейдів" жінка брала бюлетені та з погрозами закликала односельців поставити в них потрібні позначки.

Якщо ж люди відмовлялися це зробити, жінка "натякала", що потім прийде у супроводі озброєних росіян.

Після того, як ЗСУ звільнили правобережжя Херсонщини, жінка тривалий час переховувалась від правосуддя. "На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили затриманій про підозру за ч. 2 ст. 28, ч. 5 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність, вчинена за попередньою змовою групою осіб)", - резюмують у СБУ.

Наразі фігурантка перебуває під вартою, їй загрожує до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Велика небезпека: Росія почала використовувати дешеві безпілотники для виявлення ППО України

субота, 27 липень 2024, 6:20

Росія почала використовувати нові дешеві безпілотники у своїх далеких атаках на Україну, щоб виявляти засоби ППО, фіксувати ушкодження і діяти як приманки, передають Патріоти України з посиланням на Reuters. За останні два-три тижні Росія застосувала д...

Так дешево як московські друзі ніхто Братиславі та Будапешту не продасть: Фіцо вмовляє Шмигаля відновити транспортуванн російської нафти до Словаччини, запропонувавши "цікаві варіанти"

субота, 27 липень 2024, 0:12

Прем’єр Словаччини Роберт Фіцо поговорив телефоном з українським колегою Денисом Шмигалем і запропонував "технічне рішення" для відновлення транзиту нафти російського "Лукойлу" через Україну, зазначають Патріоти України. . Про це повідомляє пресслужба...