Організовував заходи на честь "дня перемоги" та "російського прапора": "Тамада" окупантів із Ізюму отримав підозру

Слідчі оголосили підозру 33-річному Максиму Кондратьєву, керівнику-художнику Ізюмського міського палацу культури, який під час окупації працював на загарбників. Відповідну підозру опублікували на сайті Офісу генерального прокурора України, передають Патріоти України.

Як установило слідство, Кондратьєв на початку травня добровільно обійняв посаду так званого "начальника відділу культури, молоді та спорту Ізюмського району Харківської області".

"У подальшому Кондратьєв М. А., продовжуючи реалізовувати свої злочинні дії, діючи з умислом, направленим на впровадження стандартів держави-агресора, забезпечував загальне керівництво відділом культури, молоді та спорту в окупаційній адміністрації, здійснював організацію та проведення урочистих заходів до свята "дня перемоги", а також до свята "дня державного прапора російської федерації", — сказано у тексті підозри.

Підозру Кондратьєву сформували за ч. 5 ст. 111-1 (добровільне зайняття громадянином України посади, пов'язаної з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій в окупаційній адміністрації держави-агресора, створеної на тимчасово окупованій території) Кримінального кодексу України. Чоловікову направили повістку про виклик.

Готовий на 95%: У Раді розповіли, що буде із новим законопроєктом про мобілізацію

п’ятниця, 29 березень 2024, 10:44

Законопроєкт про мобілізацію станом на четвер, 28 березня, готовий на 95%. Комітет Верховної Ради України з національної безпеки, оборони та розвідки закінчив розгляд 4051 з 4266 правок до документа. Але це не означає, що він готовий до голосування. Пр...

"У військових є один обов’язок": Сирський вперше прокоментував відставку Залужного

п’ятниця, 29 березень 2024, 10:30

Коментуючи своє призначення на посаду головнокомандувача Збройних сил замість Валерія Залужного, генерал-полковник Олександр Сирський зазначив, що президент Володимир Зеленський, очевидно, мав для того "вагомі причини", а обов'язок військових - виконув...