Організував мережу "куратор" із Херсона: У Миколаєві затримали групу агентів, які працювали на окупантів

Українські спецслужби виловлюють колаборантів у всіх куточках держави. Так, у Миколаєві затримали чотирьох осіб, які працювали на ворога. Ініціатором створення колаборативного угрупування став житель Херсона. Таку інформацію повідомив спікер оперативного командування "Південь", полковник Владислав Назаров у своєму телеграм-каналі, передають Патріоти України.

За попередніми даними херсонець створив агентурну мережу. Вона була направлена на шкоду суверенітету, територіальній цілісності та недоторканності, а також обороноздатності та інформаційній безпеці України.

Чоловік найняв чотирьох мешканців Миколаєва та розподілив між ними окремі ролі. Серед них було три жінки та один чоловік.

Одна із жінок збирала інформацію про місця дислокації військовослужбовців Збройних Сил України. Згодом вона передавала її організатору злочинного угрупування. Також підозрювана орендувала на власне ім'я квартиру для диверсійно – розвідувальної групи.

Друга жінка періодично збирала та передавала організатору з Херсона інформацію про місця дислокації, пересування, особового складу та військової техніки ЗСУ.

У третьої підозрюваної в телефоні знайшли переслані фотографії документів із зазначеними персональних даних 71 військовослужбовця ЗСУ тому ж таки організатору. Четвертим затриманим став її чоловік. Він збирав інформацію про розташування підрозділів Збройних Сил України та інших утворених військових формувань, ба більше склад розуму йому дозволив вказувати координати дислокації українських захисників.

Окупанти прорвалися в Красногорівку, але ЗСУ заблокували штурмові групи - речник ОСУВ "Хортиця"

середа, 8 травень 2024, 23:17

Збройні сили України заблокували штурмові групи російської армії, які прорвалися у місто Красногорівка Донецької області. Про це розповів речник оперативно-стратегічного угруповання військ «Хортиця» Назар Волошин в ефірі Армія TV, передають Патріоти Ук...

"Ще не пізно...": Адмірал НАТО прокоментував просування росіян на фронті

середа, 8 травень 2024, 23:08

Попри просування російських сил на полі бою Україна все ще може виграти війну. Про це заявив голова Військового комітету НАТО адмірал Роб Бауер в інтерв'ю бельгійському мовнику VRT, передають Патріоти України. Бауера вважає, що для України «ще не пізно...