"Оркан", "БЭК-1000" та "Визир": Для протидії Україні на морі Росія розробила нові безекіпажні катери (відео)

Варто зазначити, що представлені морські дрони значно поступаються по основним характеристикам українським, котрі в свою чергу продовжують вдосконалюватися

На військово-морській виставці «ФЛОТ-2024» ВПК Росії представив три нові безекіпажні катери. Йдеться про морські безпілотники «Оркан», «БЭК-1000» та «Визир».

«Оркан» є компактною багатоцільовою моделлю і здатний розвивати швидкість до 40 вузлів при дальності не менше 500 кілометрів і морехідності до трьох балів.

«Визир» здатний розвивати швидкість до 45 вузлів (83,4 км/год), при цьому дальність його ходу становить до 434 кілометрів.

Крім того, «Рособоронэкспорт» у рамках виставки «Флот-2024» презентував надводний безпілотник «БЭК-1000».

Заявлено, що «БЭК-1000» здатний нести до однієї тонни корисного навантаження різного призначення.

Також безпілотний катер має надбудову, ймовірно, для розміщення потужної бойової частини.

Російські оборонні компанії планують свої безекіпажні катери запропонувати іноземним клієнтам.

«БЭК-1000» на виставці «ФЛОТ-2024». Червень 2024

На виставці безекіпажних катерів зазначили очевидне: безпілотники мають бути у рази дешевше за бойовий корабель, який вони намагаються уразити.

«Оркан» на виставці «ФЛОТ-2024». Червень 2024

Україна почала застосовувати ударні морські безпілотники ще у 2022 році. Також у Росії у 2023 році російська компанія KMZ представила ударний морський безпілотник «Одуванчик», що виконаний за схожою до українських дронів конструкцією.

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Чи застосує Росія ядерну зброю? Путін намагається викликати нову хвилю паніки, - аналітики

четвер, 26 вересень 2024, 22:55

Росія навряд застосує ядерну зброю, а президент РФ Володимир Путін намагається викликати нову хвилю паніки у західних лідерів внесенням змін до ядерної доктрини. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти У...