Ось-ось приймуть на озброєння: Випробування берегової версії "Нептуна" успішно завершено (відео)

За достатнього фінансування виготовити перший дивізіон комплексу з крилатими ракетами ДККБ "Луч" зможе за 10-11 місяців.

Крилата ракета Р-360 "Нептун". Фото: defence-ua.com.

Успішні випробування з ураженням надводної цілі двома крилатими ракетами Р-360 "Нептун", що відбулися 17 червня цього року на Державному випробувальному полігоні ЗСУ "Алібей" на Одещині стали фінальними у низці перевірок берегової версії протикорабельного комплексу РК-360МЦ, повідомляють Патріоти України.

"Ми завершили нещодавно фінішні випробування комплексу "Нептун". Підкреслюю, що не ракети (Р-360), а комплексу "Нептун" (наземної берегової версії РК-360МЦ)", - наголосив Генеральний конструктор-Генеральний директор КБ "Луч" Олег Коростельов.

"Ми можемо констатувати факт, що ми завершили випробування і тепер буде проходити процедура постановки на озброєння. Вона містить акти державної комісії, вона містить кодифікацію складових частин і комплексу в цілому ... І надалі, наказу міністра на взяття, як кажуть, на забезпечення", - додав він.

За словами Олега Коростельова на всі процедурні моменти знадобиться приблизно кілька місяців. "Тобто ось ці процедури нам їх треба буде пройти. Але я думаю, ми протягом півтора-двох місяців вкладемося в ці терміни. Так би мовити, Міністерство оборони квапить нас. Й наразі стоїть питання про те, щоб профінансувати серійне виробництво", - зазначив очільник Державного підприємства "Державне Київське конструкторське бюро "Луч".

Він також висловив впевненість, що кошти на виготовлення першого берегового комплексу "Нептун" та ракет для нього будуть виділені державою. "Я думаю, так мене орієнтують у всіх колах, що відносяться до озброєння, що гроші заплановані, вони будуть видані найближчим часом для забезпечення серійного виробництва", - зазначив Олег Коростельов.

За словами Генерального конструктора-Генерального директора, наявні виробничі потужності підприємств оборонно-промислового комплексу України, залучених до виробництва комплексу РК-360МЦ, дозволять виготовити перший дивізіон берегової версії "Нептуна" протягом 10-11 місяців.

"В принципі, нам для виготовлення орієнтовної кількості та виробів (крилатих ракет) і складових частин комплексу буде потрібно близько 10-11 місяців. Трошки менш як рік. Тим більше, його здавати можна частинами. Тобто вводити в експлуатацію, наприклад, половину обладнання, яке необхідно на землі та партіями здавати ракети", - розповів Олег Коростельов.

Джерело: Defense Express

Україна відводить з лінії фронту танки Abrams. Associated Press пояснила, що з ними не так

п’ятниця, 26 квітень 2024, 9:23

Українські війська відвели американські танки Abrams M1A1 від лінії фронту, оскільки з ними стало складно працювати. Про це пише Associated Press з посиланням на свої джерела. За словами журналістів, у всьому винні російські безпілотники, які повсюдно ...

"Як тільки Су-34 взятий на приціл, він буде приречений": Експерт озвучив формулу знищення російської авіації

п’ятниця, 26 квітень 2024, 9:14

На думку військового експерта, полковника запасу ЗСУ Петра Черника, керовані авіабомби, якими росіяни закидують прифронтові регіони, швидко перестануть бути проблемою, як тільки Україна отримає винищувачі F-16. Про це пише "24 канал", передають Патріот...