"Осередково, не скрізь": Російська армія хоче оточити українське угруповання на одному із напрямків, - Наєв

Російська армія наступає на усіх напрямках на сході України. Хоче оточити українське угруповання на Кураховському напрямку.Про це розповів колишній командувач Сил оборони та Герой України генерал- лейтенант Сергій Наєв в інтерв'ю Еспресо, передають Патріоти України.

"На тих напрямках, де вони бачать, що можуть бути успішні, вони розвивають свій успіх. Безпосередньо вони проводять зараз наступальні дії на Куп'янському напрямку, вони такими собі кліщами підходять до водної перешкоди, є невеличке просування там збройних сил Російської Федерації. Також, є їхні наміри оточити наше угруповання на Кураховському напрямку, з напрямку Гірника опуститися і закрити кільце оточення. Ну і відповідно, ситуація в районі Вугледару. Ще раз підкреслюю: ворог, постійно атакуючи, проводячи розвідку боєм, з'ясовує, де можна мати успіх, де може бути їхнє наступальне просування, і от він такою тактикою проводить такі дії", - зазначив Наєв.

За словами генерал-лейтенанта, загрозливі дії противника є на Курахівському, Вугледарському та Куп'янському напрямках. "Осередково, не скрізь, застосовуються і невеличкі танкові колони, і піхота, все це відбувається, ворог зараз має загрозу на Курахівському напрямку, на Вугледарському напрямку, є загрозливі його дії на Куп'янському напрямку. Для того, щоб зупинити ворога, необхідно, ще раз підкреслюю, бити ворога, зменшуючи його наступальний потенціал", - додав він.

"Ця остання ескалація...": Загострення на Близькому Сході може вплинути на результати виборів у США, - FT

четвер, 3 жовтень 2024, 12:45

Війна на Близькому Сході може докорінно змінити хід президентських виборів у Сполучених Штатах Америки. Зокрема, загострення між Ізраїлем та Іраном грають не на руку кандидатці в президенти США Камалі Гарріс. Про це йдеться в статті головного оглядача ...

На "Уралвагонзаводі" вивчають захоплений у ЗСУ Leopard 2. Експерти оцінили, що то дасть технічно відсталій недоімперії (відео)

четвер, 3 жовтень 2024, 12:15

На підприємство російської корпорації "Уралвагонзавод" доставили німецький танк Leopard 2A6, захоплений російськими військовими в зоні бойових дій в Україні. Про це 2 жовтня повідомили в Defence Blog із посиланням на прес-службу компанії, передають Пат...