Оштрафували та забрали рибу: Росіяни затримали в Чорному морі турецькі рибальські човни

Російська влада конфіскувала рибу й при цьому оштрафувала рибалок на 30 000 доларів. Від 18 травня вони перебувають на підконтрольній Росії території й не виходять на зв'язок, повідомляють Патріоти України із посиланням на іноземні ЗМІ.

15 травня два рибальські човни, один з яких зареєстрований у Гемліку, а другий у гавані Сарієр, вирушили у Чорне море. Загалом на човнах було 12 рибалок. Вони рибалили біля берегів Криму й виловили близько 1 500 палтусів. 18 травня човни підійшли ближче до Криму, після чого втрутився російський військовий корабель і рибалок затримали. Після цього рибалки зателефонували своїм родичам поінформували їх про ситуацію. Відомо, що згодом рибальські човни доставили на околиці Севастополя у супроводі військових кораблів.

Російська влада конфіскувала рибу та човни й оштрафувала рибалок на 30 000 доларів. Повідомляється, що рибалки чекали на суд на своїх човнах, але де вони наразі перебувають достеменно невідомо.

Реакція Туреччини

Президент рибальського кооперативу Rumelifeneri Яшар Серт сказав, що обидва човни не зареєстровані та не мають ліцензії. За його словами, це піратські човни, які займаються браконьєрством.

МЗС Туреччини зробило дипломатичні спроби доставити рибалок до Туреччини. Зв'язатися телефоном з ними не вдається.

Москва заскочена зненацька. Стратегія ППО РФ не розрахована на українські технології, — Newsweek

субота, 27 квітень 2024, 5:58

Найгірше щодо загрози з неба для держави-агресора тільки починається. Росії терміново треба переглядати концепцію протиповітряної оборони. Однак швидко це не вийде, навіть якщо вдасться намацати правильні рішення. За словами аналітика RAND Маттіаса Еке...

У окупантів проблеми: Російська перевага у війні проти України зменшується, - FT

субота, 27 квітень 2024, 4:15

Завдяки американській допомозі Україна може виявити недоліки, притаманні армії РФ, яка намагається знищити Україну за допомогою неякісних боєприпасів і великої, але погано навченої армії. Про це пише Financial Times, передають Патріоти України. «Допом...