"Основна небезпека полягає в тому": Військовий розповів про тактику росіян на фронті

Російські загарбники проводять одразу декілька наступальний операцій на різних ділянках фронту, щоб виявити слабкі місця в обороні та розтягнути наші сили. Про це в ефірі "Еспресо" розповів пресофіцер 3-ї Окремої штурмової бригади Олександр Бородін, передають Патріоти України.

"Це не є наступ на ті, про які ви кажете, наші позиції, проте вони намагаються розтягнути наші резерви, сили оборони, це декілька наступальних дій одночасно. І насправді в якомусь плані вони не дають… наприклад, в нашій зоні відповідальності, наші штурми, це теж по факту спроба, щоб ми були зайняті конкретно цією зоною відповідальності, не було можливості перекинути", - заявив Бородін.

За словами Олександра Бородіна, російські загарбники почали розуміти свої недоліки та переваги на фронті.

"Основна небезпека, на мій погляд, полягає в тому, що вони чітко починають розуміти свої недоліки, свої переваги й більш адекватно взагалі дивитись на загальну картину. І внаслідок цього, оскільки вони використовують в більшості піхотні з’єднання, плюс артилерія, плюс FPV - це раз. Є другий момент: те, що знищення особового складу не зменшує його кількість по факту, тобто це резерви, які стоять в такій черзі та при, умовно, знищенні чи виведенні з ладу роти, наступна рота прям заходить одразу, вона вже є. І навіть рота, яка замінить цю роту", - зазначив пресофіцер.

Він заявив, що у російських загарбників дуже багато піхоти, тому вони можуть її використовувати "майже безкінечно".

"Тобто це декілька рівнів резервів і такий підхід дозволяє це робити їм не в одному місці, а в багатьох. Тому що піхотна компонента у них майже безкінечна, не знаю. FPV і артилерія: FPV будували явно на масштабах, тобто виробництво у них поставлено на потік. Артилерія — теж ніколи не було у них сильної проблеми як з БК, так і з розрахунками. Тому такий формат вони вибрали спеціально, тому що, я думаю, механізовані з’єднання, використання механізованих з'єднань у них, вони швидко закінчуються просто. А тут це те, що вони можуть робити вдовгу, і можуть робити на дуже широкій ділянці фронту. Майже по всьому фронту, я думаю, вони здатні такими штурмами робити, які самі по собі, кожен окремо не має якоїсь складності, але час та наполегливість, воно все ускладнює", - вважає військовий.

"Ми прийматимемо відповідні рішення": Путін зробив заяву щодо прямої участі країн НАТО у війні в Україні

четвер, 12 вересень 2024, 20:03

Застосування українською армією західної зброї великої дальності для ударів по Росії означатиме пряму участь країн НАТО у бойових діях. Таку заяву президент держави-агресорки Володимир Путін зробив у коментарі російським пропагандистам, передають Патрі...

Є загиблі та поранені, в тому числі рятувальники: РФ ударила з "Торнадо" по Боровій на Харківщині (фото)

четвер, 12 вересень 2024, 19:53

Російські окупаційні війська, використовуючи тактику "повторного удару", 12 вересня обстріляли Борову Харківської області, двоє людей загинули, є поранені. Про це повідомляють у Telegram прокуратури регіону, передають Патріоти України. За даними слідст...